МТФ "Варненско лято" се открива с уникален спектакъл от Китай

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:25 / 26.05.2017
1033
XXV юбилейно издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято" ще бъде открито с постановката от Китай "Ужасената душа: Макбет", интерпретация на трагедията на Уилям Шекспир под формата на опера. Спектакълът е най-мащабният от програмата с участието на 40 души и включва акробатика, музика на живо и техники от китайски бойни изкуства.

Празничното издание на фестивала ще се проведе между 1-ви и 11 юни на сцените на Драматичния театър, Държавния куклен театър, Градската художествена галерия "Борис Георгиев" и др. 

В основната българска селекция са включени 9 спектакъла, а в международната - осем. Програмата е в четири модула: "Българска селекция", "Международна селекция", Програма Шоукейс" и "Паралелна програма". Ще бъдат представени и два съвместни проекта между музикалния и театралния фестивал, които си партнират за трета поредна година. Единият е сателитна прожекция на "Травиата" със Соня Йончева, а другият - съвременен фламенко спектакъл "Desplante" с музика и пеене на живо.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Най-лесните начини за справяне с тежките магнитни бури
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада?
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Лили Иванова приятелка с Анита Мейзер?
Бившата жена на Димитър Рачков и настояща на Евтим Милошев крие т...
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).