"Макдоналдс" се извини за скандална реклама

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:30 / 10.08.2019
1777
Австрийският клон на американската верига за бързо хранене "Макдоналдс" се извини на италианците за рекламна кампания с препратка към мафията, която разгневи италианския министър на вътрешните работи Матео Салвини, предаде ДПА.

Рекламен постер за нови продукти, вдъхновени от Италия, показва снимка на хамбургер до слоган "За истински мамфиоти" - игра на думи от немския глагол "мамфен" (дъвча, ям лакомо) и "мафиоти" (членове на италианските престъпни организации).

"Не сме възнамерявали да обидим италианците по какъвто и да било начин и искрено се извиняваме на всеки, който се е почувствал засегнат, каза говорител на компанията."

Салвини изглежда не забеляза хумора, когато по-късно се оплака от рекламата, отбелязва ДПА. "Всички италианци ли са мафиоти? Колко тъжно...", заяви в туит със снимка на постера крайнодесният министър и вицепремиер. 

Италия е дом на няколко мафиотски организации, включително ндрангета, която е начело на трафика на кокаин в Европа.

Миналия месец Салвини поздрави полицията за мащабна операция срещу групата камора, която включваше ареста на над 120 заподозрени членове на групировката, както и конфискация на 152 недвижими имота, 101 автомобила, 92 мотоциклета и една лодка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ето къде е единственото място в България, където Великден се поср...
Помислете много добре: Кой е с предимство и защо?
Ако работите на компютър, не забравяйте правилото 20-20-20 и пийт...
Сценаристите на "Под прикритие": Как е възможно БНТ да отпуска бю...
По-полезен ли е замразеният хляб?
Това несъразмерно тяло буди много въпроси, но носи пари на притеж...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).