Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Македонска блус-рок банда започва европейското си турне от Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:30 / 12.05.2014Коментари (0)1567
©
Варна е първата спирка от Европейското турне на македонската блус-рок банда "David Neskoski Trio". Групата ще свири като гост-изпълнител на поп-рок-джаз фестивала "Откритие 2014" на 18 май в ДТ "Стоян Бъчваров", а също и на 19 май от 20.30 часа в Икономическия университет, след премиерата на документалния филм за БГ рока "Млада кръв 2".

Зад името на групата от Македония стоят основателят й - фронтменът, китаристът, композиторът и текстописецът Давид Нешкоски и музикантите Кире Гаралоски - бас китара и Благойче Пенов - ударни. Бандата съществува от 2 години и половина, има записан един студиен албум - "Magical Dreamland", който излезе през Май 2013 и готви втори, който се очаква да излезе на музикалния пазар до края на годината.

Давид Нешкоски: Музиката стана мой начин на живот от много ранна възраст. Благодарение на това, че съм син на китарист и имах привилегията да свиря в групата на баща си "Crossroad Blues Band" от 11-тата си година, обстоятелствата направиха своето. Блусът е моята основа на свирене, по-точно тексаският блус, а най-изтъкнатият представител от тази поджанр е Stevie Ray Vaughan. Той имаше огромно влияние върху моето свирене, композиране и начин на музикално изразяване. Мечтата на всеки китарист е да свири със своите учители. Бих бил във възторг, ако мога да свиря с Eric Clapton, Joe Bonamassa, Jeff Beck или John Mayer. Това са големи мечти, но нали всички сме хора и вярвам, че нищо не е невъзможно.

"David Neskoski Trio" стават известни в Македония през 2013, когато свирят на фестивала "Blues & Soul Fest" в Скопие на една сцена с големите имена на европейската блус арена - Henrik Freischlader, Elias Zaikos и Virgil and the Accelerators. Оттогава ги канят на всички популярни музикални фестивали в Македония. След изявата им на Blues festival в Загреб, където свирят авторска музика, получават предложение да подпишат първия си издателски договор.

Нешкоски: Всъщност днес всички се стремят към модернизиране на звука на китарата, към техниките на изпълнение с най-различни методи, към усилвателите, към определен тип китари, към ефектите. Моето свирене дълго време не беше в такт с модерната музика. Винаги ме е привличал Vintage стилът на свирене, където на преден план излиза душата на човека, вместо неговите способности. Блусът беше една отлична основа за този подход към музицирането. И за мое удоволствие, неговата популярност сега отново се връща. Мисля, че това е начинът за съвременно музициране - да бъде от душа.

След концертите си на фестивала "Откритие 2014" във Варна, музикантите от "David Neskoski Trio" продължават турнето си в Сърбия, Хърватия, Словения и Полша.




Още по темата: общо новини по темата: 66
30.08.2022 »
27.07.2022 »
28.06.2022 »
23.06.2022 »
21.06.2022 »
26.05.2022 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: