Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мария Ванкова става водещa на късните емисии на bTV
Автор: Екип Varna24.bg 17:02 / 14.06.2021Коментари (0)1300
©
Утвърденият здравен репортер и водещ на поредицата "COVID-19: Ваксините“ в "Тази сутрин“ – Мария Ванкова, поема още едно предизвикателство. От тази вечер, 14 юни, в делничните вечери журналистката ще води и късните емисии на bTV Новините.

"Мария е журналист със сериозен опит и доказани репортерски качества. Тази година тя успя да развие своя потенциал и като водеща. За мен е важно на новинарския стол да сядат професионалисти, които имат зад гърба си активен журналистически опит и знаят добре, че водещият е мостът между това, което правят репортерите на терен, и зрителите. Като част от нюзрума на bTV, Мария Ванкова е именно такъв журналист", коментира Антон Хекимян, директор "Новини, актуални предавания и спорт“.

Новата позиция като водеща на късните новини е поредното стъпало в журналистическата кариера на Мария Ванкова. В отговор на нуждата от задълбочена и достоверна информация, базирана на експертни становища, изследвания и факти, отвъд злободневния поток от новини и фалшива информация за ваксините, през февруари тази година здравният репортер на bTV Новините реализира поредицата "COVID-19: Ваксините“.

Мария Ванкова е част от редакцията на bTV Новините от 2008 г., когато се присъединява като стажант и в последствие заслужено преминава през различните стъпала в професията.

За своята работа тя получава редица признания, сред които Наградата на Българска стопанска камара за активно отразяване на социално-икономическата проблематика през 2011 г., годишната награда на Българския фармацевтичен съюз – 2012 и 2013 г. През 2015 г. е носител на наградата на КНСБ за активен социален репортер, през 2017 г. – на приза "Спасител на детството“ от Националната асоциация за приемна грижа.

През 2018 г. Мария Ванкова получи и признанието на своите колеги от нюзрума с най-високо доверие в България, като заслужи отличието "Репортер на годината“ на bTV Новините, а същата година беше отличена и от Съюза на юристите в България. През 2020 получи престижната награда на Фонд "Валя Крушкина – журналистика за хората“, а през 2021 стана носител и на приза "Даниела Сеизова - В името на живота" в категория "Телевизия“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: