Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мед с чесън? Полезно е
Автор: Екип Varna24.bg 00:27 / 26.01.2024Коментари (0)766
©
Чесънът има ценни свойства за борба с настинки, грип, повишава имунитета и предпазва от сезонни инфекции. Но в комбинация с мед ползите му се удвояват. "Предците ни са приемали това лекарство в продължение на 5-7 дни, особено през есенно-зимния период. То замества витаминните комплекси и помога на тялото да се подготви за студените месеци", казва руският диетолог д-р Елена Доронкина.

"Тази вкусова комбинация може да изглежда странна за мнозина, но всъщност след няколко дни "мариноване“ в пчелния продукт, пикантният зеленчук става мек и губи своя остър мирис и вкус. Освен това ползите от него почти се удвояват", допълва експертът. Сместа не само стимулира имунитета, сваля холестерола, подобрява мускулния тонус, състоянието на кожата и косата. Ползи от сместа чесън и мед

Тази комбинация намалява нивата на холестерола в кръвта и премахва мастните натрупвания по стените на кръвоносните съдове. Тя намалява риска от тромбоза в мозъка, подобрява кръвообращението и разширява кръвоносните съдове.

"Изяждайки 2-3 супени лъжици чесън с мед дневно, вие помагате на организма да се бори с вирусните инфекции. Ако вече имате настинка или страдате от хрема, кашлица, грип или болки в гърлото, това лекарство ще ви помогне бързо да се отървете от симптомите на заболяването и ще ви даде сили. Чесънът с мед е особено полезен за деца, тъй като техният имунитет не е напълно оформен", казва експертът.

Също така се препоръчва употребата на комбинацията при бронхиална астма, недостиг на витамини, хипертония, херпес, болест на Алцхаймер и деменция, за успокояване на нервната система и намаляване на нивата на стрес. Освен благотворния ефект върху тялото отвътре, чесново-медената смес ще се отрази положително и на външния вид. Кожата ще стане по-гладка и равномерна, структурата й ще се подобри и възпалението ще изчезне.

В допълнение, продуктът ще помогне да се отървете от пърхота, да направите косата по-плътна и да добавите обем. Сместа топи мастните натрупвания. Нейната консумация ще ви помогне да направите фигурата си по-стройна. Медът спомага за правилното функциониране на вътрешните органи, а това има положителен ефект върху всички системи на тялото.

За тези, които активно се занимават със спорт, този продукт ще помогне за по-бързото изграждане на мускули, ще увеличи издръжливостта на тялото и ще направи тренировките по-ефективни. Как се приготвя правилно? Важно е да изберете пресни и висококачествени съставки. Класическата рецепта е доста проста. Вземете чаша мед и глава чесън. Нарежете чесъна на няколко филийки или го накълцайте - това е важно, тъй като цяла глава няма да даде максимален ефект.

Поставете чесъна в отделен съд, като стъклен буркан или пластмасов контейнер. Изсипете меда отгоре. Затворете плътно капака и поставете в тъмна стая за една седмица.

Трябва да приемате 2-3 чаени лъжички (1-1,5 супени лъжици) чесън с мед сутрин на празен стомах в продължение на 5-7 дни.

Курсът може да се повтори след 2-3 седмици. Кой не трябва да яде тази смес? Не е препоръчително да я консумирате, ако имате: алергии или непоносимост към тези продукти; сте бременна; епилепсия; диабет; язва; гастрит; панкреатит или други стомашни проблеми; бъбречни заболявания, информира actualno.com.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
Изграждане на Национална детска болница в София
Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: