Медени капки пазят от грип

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:30 / 18.02.2012
4900
Медени капки предпазват от грип. Става дума за спиртен извлек от пчелен прополис, който се продава под формата на клеева тинктура във всички аптеки. Ако кихнете повече от 3 пъти и се съмнявате, че грипът ви е нагазил, сложете си малки памучета в ноздрите, напоени с 3-4 капки прополис, съветва спецът по природна медицина проф. Христо Мермерски. Той допълва, че ако носът ви е запушен, ще се убедите в благотворния ефект само сред 30 сек. Ефектът се подсилва, ако напоите с прополисови капки тампони за уши и ги пъхнете за няколко минути в носа си. Добре е, когато лекувате едната ноздра, да запушите другата, за да увеличите ефекта. Ако сте в хоризонтално положение, целебните пари ще стигат по-бързо до носоглътката. Прополисът убива вируси, бактерии, микроорганизми и нисши гъби, изброява проф. Мермерски.

Ако настинете, изпийте топъл чай, сложете дебели дрехи и се завийте добре, за да се изпотите. По този начин болестта излиза през порите. Преди да се пъхнете в леглото, може да накиснете краката си в топла вода с една шепа морска сол (става и обикновена) и след това да обуете дебели чорапи на краката си. На стъпалата се намират точките, които имат връзка с всички телесни органи.

Смученето на резенчета лимон, потопени в захар, пък увеличава имунната защита, изтъква проф Мермерски. Кората не бива да се маха, защото съдържа химически съединения, които имат противовъзпалителен ефект.

Не пийте студени напитки и носете шал. Възпалените сливици могат да ударят сърцето или ставите. При усложнение може да се развие пневмония.

Вирусите се предават най-лесно чрез банкнотите, припомня Христо Мермерски. Затова след досег с пари измийте ръцете си със сапун или ги избършете с мокра кърпичка. Ако вече се разболеете, лечението става с антивирусен препарат. При бактериална инфекция се прилага антибиотик по препоръката на лекуващия доктор. Силното лекарство убива не само вредната микрофлора, но и полезната. Затова хапвайте кисело мляко, чиито полезни бактерии връщат равновесието в тялото.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (1)

Още по темата (156):
26.02.2012 Зимата се завръща от утре
25.02.2012 Започва голямото снеготопене, реките ще се напълнят! Внимавайте!
25.02.2012 Жълт код във Варна заради очаквани силни ветрове
25.02.2012 Пътищата в страната са сухи, на места мокри
19.02.2012 Слънчево с положителни температури и в понеделник
18.02.2012 50% от дървесината ще се продава на стоковата борса
Още новини от Любопитни новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).