Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Методът на военните помага да заспим за две минути
Автор: Екип Varna24.bg 09:50 / 12.12.2022Коментари (0)518
©
Не можете да заспите? Методът на военното заспиване може да звучи като труден начин за заспиване, но въпреки името си всъщност е надежден и бърз начин да заспите в рамките на две-три минути.

Това е един от онези странни стари трикове, които интернет толкова обича, но този определено работи; не е необходимо да сте член на въоръжените сили, за да го използвате, и не само може да ви помогне да заспите, но е и чудесен начин да се върнете към съня, ако сте склонни да се будите често през нощта, пише kaldata.com.

Методът за военното заспиване обаче изисква редовна практика, което означава, че след няколко нощи може да се откажете от него и да го отпишете като безполезен. Но не правете това; вместо това прочетете, за да разберете всичко, което трябва да знаете за тази полезна техника за сън, и как тя може да ви помогне да заспите по-бързо и да се събудите на сутринта много по-отпочинали.

За да проследите съня си и да видите колко по-добре ще спите, след като този метод стане напълно ефективен за вас, помислете дали да не инвестирате и в едно от най-добрите устройства за проследяване на съня.

Ако страдате от безсъние или ако просто сте от хората, на които им отнема цяла вечност да заспят през нощта, Военният метод за заспиване е лесен за усвояване техника с поредица от стъпки, които не изискват нищо друго освен удобен матрак.

Както вече споменахме, за да я усвоите правилно, е необходима редовна практика; може да минат до шест седмици, докато овладеете техниката. Въпреки това, след като я усвоите, тя може да се окаже най-добрият начин да заспите бързо. Всичко, което включва, е дишане, визуализация и малко нежни движения на пръстите на ръцете и краката.

Как да използвате военния метод за заспиване

Военният метод за заспиване е лесен начин за бързо заспиване и не включва нищо повече от отпускане, практикуване на дишането и леко движение. Ето как да използвате военния метод за сън, за да заспите бързо:

Намерете удобна за вас позиция, в която искате да заспите, и затворете очи.

Издишайте бавно, като се съсредоточите върху освобождаването на всяко напрежение в тялото си, като същевременно поддържате равномерно дишане и отпускате мускулите на лицето си.

Отпуснете раменете си. Ръцете и дланите ви също трябва да се чувстват отпуснати и релаксирани.

Продължете да вдишвате и издишвате равномерно, като оставяте мускулите на краката и стъпалата да се отпуснат. Опитайте се да се съсредоточите върху това да се освободите от всяко напрежение в тялото си.

Леко свийте стъпалата и пръстите на краката си, представяйки си топлото усещане, което се разлива от главата до петите ви.

Сега е моментът да започнете да визуализирате, за да изпразните ума си от неспокойни мисли. Направете това, като си представите, че сте по гръб и лежите върху кану, което се носи по спокойно езеро, а над вас има ясно синьо небе. Или си представете, че лежите върху черен кадифен хамак в тъмна стая.

Ако мислите започнат да се натрапват, просто повтаряйте думите "Не мисли“ или друга кратка, безсмислена фраза в продължение на десет секунди, за да прочистите съзнанието си. TikTok инфлуенсърът и фитнес експерт Джъстин Агустин изпробва сам метода на военното заспиване. Гледайте видеото по-долу, за да разберете как се е справил.

Може ли този метод наистина да ви помогне да заспите за две минути?Методът на военното заспиване е доказан начин за повечето хора да отпуснат тялото и ума си достатъчно, за да заспят бързо, и макар че може и да не работи при всички – някои може да открият, че заспиването отнема повече време от очакваното – повечето съобщават, че най-малко се чувстват по-спокойни след използването на този метод.

Както и при другите техники за релаксация, успехът се дължи на редовното практикуване и на обучението на тялото и ума да разпознават техниката като сигнал за заспиване. Резултатите няма да се появят за една нощ, но в рамките на една-две седмици би трябвало да се унасяте по-бързо. Дори да сте от хората, които няма получават никакъв ефект от този метод, той все пак трябва да ви накара да се чувствате по-спокойни, отколкото в началото.

Ако не друго, той все пак ще ви накара да се настроите за сън и ще изпрати сигнал до мозъка ви, че е време да се успокоите – съществена част от добрата рутина преди лягане.

Кой е създателя на военния метод за заспиване?Методът на военното заспиване е стара техника, използвана от американските войници, за да им помогне да заспят в рамките на няколко минути – от решаващо значение, когато е трябвало да си почиват винаги, когато е било възможно, за да останат съсредоточени в боя.

В книгата си от 1981 г. "Отпусни се и победи: Релаксирайте и се наслаждавайте на шампионски резултати, авторът и треньор по спринт Бъд Уинтър описва подробно "Военния метод“ като начин всеки да заспи бързо, за да бъде в най-добра форма през деня.

Техниката за заспиване стана отново популярна, когато фитнес инфлуенсърът Джъстин Агустин я сподели в TikTok. Тя проработи при много от последователите му, но не при всички, но повечето от тях съобщиха, че се чувстват по-спокойни и по-малко стресирани или притеснени, когато заспиват.

Как да подобрите съня си

Ако все пак имате проблеми със заспиването или страдате от безсъние, има много трикове, които могат да ви помогнат да спите по-добре. Това включва намаляване на кофеина няколко часа преди лягане. Продължителността на този период е различна за различните хора, но повечето хора смятат, че времето за обяд може да се използва като крайна точка за последното кафе за деня.

Други съвети включват намаляване на времето, прекарано пред екрана, до два часа преди лягане, както и вземане на вана или топъл душ, за да подготвите тялото си за сън. Това е свързано с осигуряване на подходяща температура в спалнята, като в идеалния случай трябва да заспивате в стая, която е не по-топла от 18 градуса по Целзий.

Леко разтягане или медитация преди лягане също са препоръчителни и могат да помогнат за прилагането на Военния метод на заспиване, когато вече сте под завивките.

И накрая, намирането на най-добрия матрак и най-добрите възглавници за сън е от съществено значение. Ако матракът ви не е съвсем удобен, може да опитате да поставите топ матрак върху него, тъй като това е бърз и достъпен начин да подобрите леглото си.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: