Министърка изнесе реч в ООН с бебе на ръце

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:09 / 13.03.2019
1580
Министърката на труда на Нова Зеландия Джулия Джентер говори на Световната конференция на ООН относно положението на жените с бебето си на ръце. Тя обясни своята постъпка с това, че е родила детето съвсем скоро - преди шест месеца и засега не може да го оставя само за дълго време.

Между другото, преди време тя пристигна с велосипед, за да ражда в болницата. По време на речта, малкият "говорител" прояви интерес към написаната реч на майка си и се опита да дъвче една от страниците, а след това и значката й. В това време, самата Джентер разказваше за опита на Нова Зеландия в премахването на неравенството между половете и включването на жените в политическия живот на страната. Тя отбеляза, че приносът на жените за развитието на благосъстоянието на обществото често се подценява, въпреки че "по-голямото участие на жените в органите на властта върви ръка за ръка с икономическия просперитет и социалната справедливост". По-рано министър-председателят на Нова Зеландия, Джасинда Ардерн, също присъства на сесията на Общото събрание на ООН заедно с нейната тримесечна дъщеря.

Източник: Блиц

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
С присадени сърце и бъбрек: Българинът, покорил Килиманджаро е на...
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите
И тя оперира носа си
Катето Евро готова да издигне паметник на онзи, който я откаже от...
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...
Какво ще е времето във Варна днес?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).