Мъж в командировка почина, докато прави секс

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:23 / 12.09.2019
1702
Френска компания трябва да плати компенсация на семейството на служител, починал от сърдечна недостатъчност по време на секс, предаде Би Би Си.

Причината е, че служителят е бил в командировка. Това превръща смъртта му в трудова злополука според решението на френски съд, предаде "Дневник".

Фирмата настоявала, че мъжът не е изпълнявал професионални задължения, когато отишъл в чужда хотелска стая. Според съдиите обаче френското законодателство предполага, че работодателят е отговорен, какъвто и инцидент да се случи по време на командировка.

Мъжът, чието име се споменава като Ксавие Кс., до смъртта си работи за компания за железопътни услуги, базирана край Париж. За командировката в Централна Франция, завършила злополучно, работодателят има друго мнение: смъртта е настъпила заради "извънбрачна връзка с напълно непозната".

Затова и бе оспорена позицията на държавното здравно осигуряване във Франция, което настояваше случаят да се разглежда като "инцидент на работното място". Осигурителната компания настоява, че половият акт е съвсем нормално нещо като "да си вземеш душ или да хапнеш" и апелативният съд в Париж прие тази идея, обяснява Би Би Си.

Съдът смята, че служителят има право на социална защита "през цялото време на мисията си" и независимо от обстоятелствата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).