НАСА ще съобщи голяма новина тази вечер

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:48 / 13.04.2017
876
Американската космическа агенция НАСА ще обяви "нови резултати за водните светове в нашата слънчева система", предават световните агенции. Огласяването на великите открития ще се случи в 21.00 часа българско време. 

Става дума за спътници на Юпитер и Сатурн, покрити с дебел слой лед, под който има загадъчни океани. Много учени по света предполагат, че в тези океани би могло да има следи от живот или дори живи организми. 

На пресконференцията довечера се очаква НАСА да даде подробности за своята непилотирана мисия за търсене на живот извън Земята. Тя трябва да започне през 2020 г. Интересът на специалистите е насочен към луната на Юпитер - Европа, както и Ецелад - спътник на газовия гигант Сатурн. Преди години върху повърхността на Енцелад бяха наблюдавани огромни гейзери, подобни на земните и съставени от водни масиви под високо налягане. Предполагаемите новини вероятно ще съдържат и данни от апарата "Касини" и космическия телескоп "Хъбъл".

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).