На три места вкъщи не трябва да поставяме огледало

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
23:08 / 05.04.2024
1359
Според древното китайско учение за фън шуй този домашен предмет може да донесе на собствениците си не само полза, но и вреда. Необходимо е да избирате този декоративен предмет отговорно и да го окачвате само на подходящи места, за да избегнете натрупването на негативна енергия в къщата и да предотвратите неприятности.

Ако формата на огледалото много хора все още предпочитат да изберат по свой вкус (въпреки че за класическа се смята овалната), но окачването трябва да е според правилата, за да не навредите случайно на дома си.

Места, на които не трябва да се поставят огледала

Срещу входната врата и прозореца

Експертите не препоръчват да се окачват огледала срещу врати или прозорци, защото това може да провокира изтичането на положителна енергия от къщата, както и да отнеме просперитета и успеха. Но ще се добавят и неприятности, а това не влиза в плановете ни. Къде не трябва да се слага огледало и защо?

В спалнята

В тази стая категорично не се препоръчва да се окачват огледала. Смята се, че спящият човек не трябва да се отразява в огледалото, в противен случай ще има неприятности. Това може да се отрази негативно на семейните отношения. Ако сутрин трябва да погледнете отражението си, поставете огледало в гардероба (от вътрешната страна на вратата), за да можете да спазите правилата и да удовлетворите желанията си.

До готварския плот или срещу него

Срещу готварската печка също не си заслужава да поставяте огледало, в противен случай то ще ви отнеме силите и ще се уморите два пъти по-бързо. Ако толкова искате да украсите кухненския си бокс с огледало, поставете го срещу масата, където се събира цялото семейство. Смята се, че по този начин увеличавате благосъстоянието и запазвате хармонията в къщата. А тук, в коридора, това е точното място.

Огледалото може да подобри атмосферата в коридора и визуално да разшири пространството. В края на краищата тясното помещение, според древните учения, може да ви отнеме ресурсите, така че в коридора е просто препоръчително да се постави огледало или шкафове с отразяваща повърхност.

За да се отървете от негативната енергия, огледалата трябва да се избърсват възможно най-често. Ако те са пукнати или счупени, е необходимо да измиете фрагментите под струя вода, а след това да ги изхвърлите. Това ще ви помогне да избегнете неприятности, пише actualno.com.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Катето Евро показа нещо невиждано в мрежите
Тихомир Стаменов: Бизнесът очаква готови кадри в туризма, а най-п...
Варна е предупредена за утре!
Пиенето на много вода може да ви докара сериозни проблеми
Създадоха машина, която да ни възстановява сънищата
Днес е голям празник, честито на имениците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).