Житният режим за пречистване, въведен от Учителя Петър Дънов, не е обикновена диета или пост – той има важни духовни послания и действа благотворно не само на тялото, но и на духа. Ако искате да изпитате силата на природата, направете това духовно и физическо прочистване.
Житният режим тази година започва на 14.02.2025 г. и приключва на 23.02.2025 г. Има и алтернативна дата – 17.02.2025 г. (начало) и край на 26.02.2025 г. Режимът се прави 10 дни, но ако не се чувствате добре, можете да го прекратите внимателно.
Как протича един примерен ден от житния режим?В следващите редове ви предлагаме един лесен примерен график, който можете да спазвате по време на житния режим. Препоръчително е всяка храна да се приема самостоятелно. Колкото повече вода пиете, толкова по-добре ще се отрази това на организма.
Всеки ден се консумира 100 г жито, 3 ябълки, 9 ореха.
6:00 часа – чаша топла вода
6:30 часа – една ябълка
7:00 часа – 1/3 от житото
7:30 часа – 3 ореха
10-11:30 часа – чаша топла вода
12:00 часа – една ябълка
12:30 часа – 1/3 от житото
13:00 часа – 3 ореха
16-17:30 часа – чаша топла вода
18:00 часа – една ябълка
18:30 часа – 1/3 от житото
19:00 часа – 3 ореха
Как да приготвим житото за житния режим?Житото се накисва във вода. Ако се прави със студена вода, то е добре да се накисва от по-рано (от предния ден). Ако се залива с гореща вода, може да го направите и от предната вечер. Важно е житното зрънце да не се разпуква, а да остане цяло и със съхранена структура.
Житната вода от накиснатото жито е полезна, може да се изпива сутринта, съетват от "Аз жената". Ако се използва лимец, ще е напълно достатъчно да го накиснете от вечерта във вода със стайна температура и на другия ден е готов за консумиране. Добре е водата, с която се приготвя житото да е изворна.
Анонимен
на 06.02.2025 г.
14.02.25г Трифонов Ден 06,00 чаша житна водка--06.30 мезим с орехи 07.00 повтаряме диетата и т.н.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.