Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Награждават победителите от конкурса "Любовта в нас"
Автор: Екип Varna24.bg 11:49 / 14.02.2012Коментари (0)1675
©
На 18 февруари от 11:00ч. в Пленарна зала на Община Варна ще се проведе тържественото награждаване на лауреатите от Петнадесетия национален конкурс "Любовта в нас", Варна 2012.

832 литературни творби, от които в проза 347 и 485 стихотворения и 417 компютърни рисунки на общо 958 участници от над 100 населени места в България, Испания и Украйна се състезаваха според критериите: форма на творбата; съдържание; съответствие с поставената тема; евристичност; висока художествена стойност.
Конкурсът "Любовта в нас" се организира и осъществява от Общински детски комплекс - Варна за петнадесети път. Той е включен в Националния календар на МОМН за извънучилищна дейност. За първи път Конкурсът е достъпен за българските деца по света. Интересът към него е голям, защото той е единственият, в който отличените творби се публикуват освен на сайта на ОДК-Варна, във вестник "Литературно общество", в литературен алманах "Докосване до Касталия" и варненските медии.

Седемчленно жури разгледа и оцени постъпилите творби в петнадесетото издание на Конкурса. В раздел "Литературно творчество" комисия в състав: Председател: Станислав Пенев, поет - член на Съюза на българските писатели, председател на Сдружение "Литературно Общество" - Варна, главен редактор на вестник "Литературно общество", член на Славянска литературна и артистична академия - България, член на Президиума на Съюз на писателите на ХХІ век (международен съюз), член на Творчески Клуб "Московский Парнас" - Москва, Русия, първият почетен член за всички времена на ЛитКлуб към Московски държавен университет "М. Ломоносов", носител на национални и международни литературни награди и членове: Сия Папазова- драматург, член на Сдружение "Литературно Общество"- Варна, заместник главен редактор на вестник, носител на литературни награди и Награда "Варна", Долорес Коева - литератор, педагог, помощник директор на ОДК - Варна и Милена Костадинова - поетеса, лауреат на национални литературни конкурси, носител на званието "Дарование 2004" по програмата "Изкуството, което лекува", издател и президент на Езиков център "Логиста". Жури в състав Председател: Кристина Аргирова, художник, и членове: Мая Боянова - педагог ИТ, Магдалена Тодорова - педагог ИТ оцени творбите в раздел "Компютърна рисунка".

В събота - 18 февруари, в зала Пленарна на Община Варна от 11:00ч. на тържествен концерт с участието на талантливите деца от школите по изкуства в ОДК- Варна ще бъдат връчени 45 награди - авторски плакети и дипломи на лауреатите в Конкурса. Ще бъдат връчени и Специалната награда на Кмета на град Варна г-н Кирил Йорданов, която е присъдена на Кристина Валерова Кулинска, 16-годишна, от Украйна, за есето "За любов"; Специалната награда на Националния дворец на децата на Соня Ангелова Ангелова, 18-годишна от гр. Созопол, за есето "Любовта в нас"; Специалната награда на Сдружение"Литературно Общество-Варна" на Димана Александрова Петровска, 14-годишна, от гр. Варна, за разказа "Съученичката" и Специалната награда за компютърна рисунка на Националния дворец на децата, присъдена на Марина Русева, 18-годишна от гр. Трявна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: