Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Най-честите грешки при избор на спортни обувки
Автор: Екип Varna24.bg 13:54 / 26.05.2023Коментари (0)1094
©
Изборът на подходящи обувки за бягане или какъвто и да е друг вид спорт не е никак лесна задача, макар и понякога да изглежда именно така. Но за да бъдете сигурни, че ще се чувствате комфортно по време на физически дейности, нужно е да откриете обувки, които пасват идеално на размера на вашия крак - от самия връх до петата.

Повечето спортни ентусиасти обаче правят доста грешки, когато закупуват спортна екипировка, забравяйки за някои важни детайли.

Купувате си определен модел единствено заради дизайна

Когато не сте професионален спортист, физическата активност означава не само поддържане на добра форма, но и възможност за общуване. А това включва и някои детайли относно стила. Понякога дотолкова поставяме като приоритет начина, по който изглежда екипировката ни, че забравяме за комфорта, от който се нуждаем. Често си купуваме маратонки, които изглеждат готини, но след няколко носения започват да ни причиняват болки в краката, мехури или мазоли. В продуктите на Converse от Fashion Days, например, можете да откриете модели, които са едновременно функционални и имат по-специален дизайн.

Купувате си обувки, които са твърде малки

Общо взето, когато си купувате спортни обувки, трябва да чувствате, че можете да движите пръстите си в тях. Много спортисти обаче правят грешката, пробвайки различни модели, да си закупят именно онези, които пасват точно на крака им. Често го правят от страх, че в даден момент обувките ще се разширят и ще станат твърде свободни. А всичко това може да причини мазоли и почернели нокти. Причината за това е, че твърде тесните обувки държат стъпалата и пръстите стегнати, като по този начин ги “агресират", докато вие се движите.

Купувате си обувки, които са точно вашия размер

Може би си мислите, че това е всъщност правилният начин на покупка, но всъщност е напълно погрешно. Някои спортисти си купуват размера, който обикновено носят, понякога без дори да пробват обувките. Не бива обаче да забравяте, че не всички марки следват едни и същи размери. Измерванията се различават в зависимост от формата на горната част на обувката или начина, по който е прикрепена към подметката. И дори зависят от формата на собствения ви крак. Например, обувки номер 40 на Nike от Fashion Days може да не съвпада с номер 40 на друга марка.

Отивате на шопинг сутрин

Една от най-големите грешки при купуването на обувки е да ги пробвате сутрин. Тогава те ще ви стоят идеално, но привечер ще забележите, че ви стягат. Обяснението е съвсем просто. Сутрин краката са отпочинали и еластични, но през деня започват да се подуват.

Препоръчително е обувки да се пробват след 4 часа следобед, като не говорим единствено за тези за спорт. Тогава със сигурност ще знаете, че избраният от вас модел няма да ви създава дискомфорт, когато го обуете.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: