ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Най-добрият готвач на "Златни пясъци": Клиент си поръча свинска пържола, а аз даже не знаех какво е това | ||||||
| ||||||
Пред БГНЕС той разказва своята история как е започнал работа у нас преди повече от 12 години. Ферхат Улчар, който днес е на 35 години и работи като главен готвач в един от водещите хотели на Златни пясъци, пристига в България на 11 март 2012 г. от Истанбул. Първата му спирка е град Балчик, където работи в местните кръчми. Впоследствие започва да готви за отделни хора по случай техните рождени или именни дни, а също така на кръщенета и партита. "Никога не съм си гледал часовника. Работех по 24 часа 7 дни в седмицата. Всичко е в името на клиента и когато той е доволен, тогава и аз съм щастлив. Но нещата трябва да се правят с любов и да идват от сърцето“, обяснява Ферхат. За да успее, работният му ден започва в 5.00 часа, а понякога дори по-рано - в 4.00. "Всичките ми мисли бяха концентрирани в работата. Имах възможността да работя с едни от най-добрите български, но и чуждестранни готвачи, някои от които имат звезда Мишлен. От всекиго съм научавал по нещо ново за гастрономията“, споделя той. Когато идва в България, му е много трудно и заради езиковата бариера. "Беше ми много трудно, защото не знаех езика, а българският и турският са доста различни едни от друг. Започнах от нулата, сега вече говоря и пиша на български. Думите излизат от душата ми“, каза Ферхат. Един от най-куриозните моменти е в самото начало, когато клиент му поръчва свинска пържола, а той даже не знае какво е това, спомня си с усмивка шеф готвачът. В България един турчин става главен готвач много трудно, но със своето трудолюбие, всеотдайност, открит характер и вкусни ястия Ферхат печели много приятели и постоянни клиенти. "Живея с любовта на хората“, заяви още той. Ферхат е щастливо женен за българка и се радва и на силната семейна подкрепа за всичко, което прави. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Какво да правим в следващия месец във Варна без дори да плащаме
19:19 / 13.10.2024
Рибарите са притеснени
09:14 / 13.10.2024
Българин: Едно яйце е около 20 стотинки тук. За 12 - 2.50 лв.
08:23 / 13.10.2024
Плейбоят Николай е първият, който напусна къщата на "Биг Брадър"
08:56 / 13.10.2024
Община Варна затяга дисциплината, издаде важни указания
12:43 / 15.10.2024
Ще сме свидетели на рядко явление тази вечер, погледнете към небето
10:23 / 13.10.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: