Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Най-евтините и най-скъпите билети най-продавани за концерта на Клайдерман
Автор: Екип Varna24.bg 14:30 / 05.12.2011Коментари (0)2220
© Impact Press Group
Интересът към предстоящия концерт на Ричард Клайдерман във Варна е изключително голям. Това съобщи на пресконференция днес Мария Кондова, мениджър на агенцията организатор на концерта. Най-продавани са най-евтините и най-скъпите билети, а сред публиката ще има зрители от цяла Североизточна България.

Принцът на романса ще изнесе своя втори концерт в морския град в Двореца на културата и спорта на 14 декември. Програмата за събитието е обновена на 50%. В репертоара му ще бъдат представени освен чувствената "Балада за Аделина", изстреляла го в звездна орбита, много филмова музика и коледни мелодии. Ще прозвучат интерпретации на музикални теми от филмите "Titanic", "Harry Potter", "Love Story", "Don't Cry For Me Argentina", "The Day You Loved Me". Звездният французин е подготвил и букет мелодии от репертоара на Стиви Уондър, сред които изпъкват "Sir Duke", "Isn't She Lovely" и "Superstition". Ще чуем и негов аранжимент на Симфония в синьо от Гершуин.

На сцената на зала "Конгреснеа" Клайдерман ще излезе с Класик ФМ М-тел оркестър и с френския перкусионист Даниел Чамполини. Той ще застане пред установка с 24 ударни инструмента, сред които бонгоси, конги и вибрафон.

Роден през 1961 година в Ница, Франция, Чамполини от малък е закърмен с музика - израснал е в семейството на кабаретни артисти, учи шансон и джаз, а същевременно получава и диплома по перкусии от Парижката консерватория. По-късно специализира вибрафон в Бъркли Колидж в Бостън - най-голямата независима музикална академия за съвременна музика в света. Когато Даниел навършва 19 години, световноизвестният френски диригент и композитор Пиер Булез го взима в своя оркестър, където младият Чамполини свири на премиерите на "Sur Incises" и "Repons", а по-късно участва и в студийните им записи. Като камерен музикант Чамполини е свирил с известните пианисти Пиер-Лоран Аймар и Маурицио Полини, изнасял е концерти с Шарл Анзавур и Мишел Льогран. На джаз сцената е импровизирал заедно с Мишел Портал и Антоан Ерве.

Високите изисквания на Ричард Клайдерман и неговия мениджмънт по отношение на инструмента, на който звездният музикант ще се представи пред публиката във Варна, определят само две възможни марки - Steinway & Sons и Yamaha. За щастие на варненската публика, във Варна - в Радио Варна, има прекрасен представител на класическата марка - Steinway & Sons C-227 www.steinway.com, който е собственост на БНР и отговаря на всички условия за концертна изява на големия артист. За пръв път изисканият студиен инструмент ще излезе пред хилядната аудитория в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта. Роялът, на който Клайдерман ще свири във Варна, е произведен през 2009 г., съхранява се при специални условия и организаторите на концерта от агенция "Елит мюзик" гарантират, че ще бъде пренесен с изключително внимание до сцената.

Френският виртуоз пристига във Варна ден преди концерта и ще бъде настанен в дизайнерския хотел "Графит".

За концерта на Клайдерман във Варна ще бъдат пуснати и допълнителни билети на партерен етаж на цена от 70 до 80 лв.

Източник: Днес +




Още по темата: общо новини по темата: 14
15.12.2011 »
14.12.2011 »
12.12.2011 »
09.12.2011 »
23.11.2011 »
17.11.2011 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: