Най-красивите африкански жени не се къпят, но кожата им е чиста

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:12 / 01.12.2018
3891
Племето Химба живее в северната част на Намибия. Хората от това племе са много красиви. Те са далеч от цивилизацията. Единственото, от което се нуждаят, са гребени, куки и кутии. Те носят децата и съхраняват малки неща в тях.

На местата, където живее племето, практически няма вода. Поради тази причина селяните не се перат и къпят. Те използват специален мехлем, за да се защитят от слънцето и насекомите. Съставът му включва  вулканична лава, мазнини и билки. С този крем те се намазват от главата до петите.

Изглежда, че поради такава минимална грижа кожата им трябва да бъде покрита с различни обриви. Лицата им обаче са абсолютно чисти и кожата е гладка. Най-важното украшение на Химба са техните прически. Неженените момичета оплитат две плитки, падащи по лицето. Женените жени правят много плитки и ги украсяват с всякакви предмети.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).