Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Най-лесните начини за справяне с тежките магнитни бури
Автор: Екип Varna24.bg 17:29 / 28.04.2024Коментари (0)10490
©
Тежките и неприятни магнитни бури са истинска напаст за сериозен процент от хората. Тук обаче ще коментираме абсолютно всичко, което ви е ключово, за да се преборите с тях. Както и за ваше ползване ще ви посочим начин, по който да разбирате винаги навреме с пълна валидност в кой период ще се появат магнитни бури. Защо все повече хора се оплакват от магнитните бури?

Различни проучвания сочат, че близо 45 % от хората имат повишена чувствителност към магнитните бури, а в последно време броят им повишава растежа си. Не всички от тях допускат, че личното неразположение, повишената нервност, крехкият сън, физическа слабост и меланхолия, трудност при фокусиране, са породени или подсилени от магнитните бури. 

Обръщаме внимание на това, че при някои хора различни видове дискомфорт започват да стават видими дори ден или два преди започването на магнитната буря, а при други - в окото на бурята.

Но нищо от това не е толкова страшно - всеки може да се приспособи и сведе до минимум реакцията си към магнитната буря, ако придобие първокласни навици и използва различни тактики за справяне със ситуацията. 

Най-хубавото е, че тези навици са адски полезни и ще ви въздействат здравословно така, че не само когато започнат магнитните бури, а винаги в ежедневието да имате перфектна кондиция и всеки да се интересува как я поддържате. 

Затова тук ще изброим онова, което ви е нужно да знаете за магнитните бури и какви техники да прилагате, за да се сблъскате с победен изход с тях. Знаете ли дали сте метеочувствителни? В случай, че магнитните бури ви докарват до неприятни състояния, то определено вие принадлежите към хората, които страдат от повишена метеочувствителност. 

Дори и да е така, това не трябва да създава във вас притеснения - всъщност почти половината от населението са метеочувствителни. Как можем да ги характеризираме? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора страдат от различни промени в психическото здраве, както и физически дискомфорт, когато има различни климатични промени. Смяната на сезоните, по-голяма влажност или прекалена сухота на въздуха, силните жеги или настъпващият студ, слънчевите изригвания им влияят значително повече, в сравнение с други. 

Метеочувствителните хора предимно са малко по-чувствителни от другите и притежават по-ранима психика. Понякога им се стоварват болезнени усещания в ставите или мускулите при по-сериозна амплитуда на времето. Случва им се да не заспиват добре през нощта. Характерна за тях е също значително понижена работоспособност, разсеяност и трудности при концентрация. Усещането за задух е често срещано оплакване.

Хроничните заболявания влияят не много добре на хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - със сигурност промените във времето ви въздействат негативно. 

Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват характерна слабост, инсомния и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди. Ако принадлежите към този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво съветваме да направите по време на магнитните бури. 

Няколко хитрини, за да облекчите въздействието на магнитната буря? 

- Меню за магнитна буря - пригответе следните продукти Какво ще има в чинията в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от първостепенна важност за тонуса ви. 

Диетата, която ще ви даде сили срещу магнитните бури, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Задължително включете в менюто повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително полезен вариант са печените ябълки, кайсиите, стафидите. Чудесно влияят на здравето бананите, заради съдържанието на калий. 

- Ако се разбирате добре с тенджерата и готвенето, от варивата сега е дошъл момента за боб и леща. Тези варива действат облекчаващо в дните с магнитни бури. 

- Хлябът: По-правилният избор е да е ръжен, защото е пълен с витамините от групата Б, които имат особено силно въздействие за нервната система. Опитайте се да не консумирате белия хляб поне в тези дни. 

- Чайове и билки: Билковата ни аптека винаги е голяма, но тук ще ограничим до основните. Това са шипка, валериан, мента, глог, мащерка, маточина. Може дори да си направите микс от няколко билки, които влияят чудесно на здравето.

- Закуската е нещо, което не ви съветваме да изпускате . Направете си нещо с овес. Ако сложите в кашата мляко, имайте предвич, че е препоръчително нискомаслено. - Опитайте се да избягвате месото, да се похапва риба.

8 супер полезни навика при магнитна буря 

По време на магнитните бури задължително трябва да си почивате повече. Сънят е най-ценният ви приятел - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, отдайте се на следобедната дрямка.

Разходките са от първостепенна важност, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е най-подходящият момент, в който да се отдадете на тях. Не е задължително разходката да е дълга, но едни отпускащи 30 минути ще са ви изцяло достатъчни. 

Ако случайно не ви е до разходка и предпочитате да прекарате повече време вкъщи, то една кратка гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви въздействат добре също. 

Намалете пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и твърде солени храни. По-малко физически натоварвания. Редуцирайте кибиченето пред телевизора, компютъра и телефона. Ключови са часовете преди лягане - тогава дръжте устройствата настрани.

Половин таблетка аспирин, в случай, че не ви носи болки в стомаха, ще има хубава роля в справянето с проблема с магнитните бури. Можете да изпробвате контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в хигиенните ви навици.

По-хубаво е да намалите консумирането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки са абсолютно забранени. Кофеинът както се знае, не е препоръчителен по време на магнитните бури, тъй като едва ли ви е необходима превъзбудата, която предизвиква. Сложете спирачка за кратко на важните решения и не прекалявайте с шофирането. Да се осведомим за бурите - има добър източник

Навярно сте установили, че в онлайн средата е наситено с непрекъснати информации за магнитни бури. За съжаление обаче в тях рядко има доза истина. Съществува един-единствен метод да се информирате навреме за бурите - може да се открие и абсолютно достоверен на страницата на НИМХ на БАН, съветва actualno.com.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Парламентарни избори 2024
Обработват тревните площи срещу кърлежи
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: