Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Най-скъпото уиски струва колкото 37 апартамента
Автор: Екип Varna24.bg 15:15 / 28.04.2023Коментари (0)624
©
Дестилираната алкохолна напитка от уиски се прави от ферментирала зърнена каша. В процеса обикновено се използват зърна като ечемик, царевица, ръж и пшеница. Интересно е да се знае, че през 18 век в Америка уискито е предпочитана валута сред жителите на Пенсилвания. По-интересното е, че повечето от скъпите бутилки уиски са на високи цени не само поради тяхната възраст, качество или вкус, но и поради бъчвите, които ги съдържат.

Най-скъпото уиски в света към момента е Islay на Isabella, което се продава на цена от 6 200 000 долара или около 11 млн. лева. Ако го обърнем в апартаменти у нас, то това уиски струва колкото средно 37 апартамента в София. Високата цена на уискито се дължи на декантера, който го съдържа. Той включва 8500 диаманта, 300 рубини и изящно бяло злато. Говорейки за уискито, то е едно от най-добрите досега и е олицетворение на луксозното шотландско уиски.

Второто най-скъпо уиски е The Emerald Isle Collection на цена от 2 милиона щатски долара. Продадена през февруари 2021 г., колекцията Emerlad Isle беше продадена в кутия, съдържаща седем части, включително 30-годишно уиски, поръчково келтско яйце Fabergé, ръчно изработено от изумруд и 18-каратово злато, часовник Faberge 22k злато и Cohiba Siglo VI Пура Grand Reserva с позлатен нож. Създаден е от ирландското семейство Брадли и е произведен от най-рядкото и най-старото тройно дестилирано уиски от най-старата дестилерия в света в Бушмил, Ирландия и поставено в бъчва Pedro Ximenez.

На трето място се нарежда Macallan 1926. През 2019 г. 60-годишна бутилка Macallan беше купена на търг на Sotheby's за 1,9 милиона щатски долара. Първоначално дестилиран през 1926 г., той се продава в оригиналната си бъчва № 263. Това беше първата бутилка с ръчно рисуван дизайн от ирландския художник Майкъл Дилън и беше част от колекцията "The Macallan Fine and Rare“. Наричат го "Свещения Граал на уискито", пише bTV.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: