Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Най-успелият ни писател в чужбина получи почетен Златен ключ
Автор: Екип Varna24.bg 11:43 / 10.01.2022Коментари (0)736
©
Село Калугерово връчи на Илиян Кузманов Златен ключ, като го предложи и за почетен гражданин на Калугерово. Илиян заслужи отличието си не само с невероятното представяне на своята книга "Ако срещнеш Буда, убий го!“, достигнала до 15 място по продажби в Амазон, но чрез това свое лично постижение, той успя да накара над 2000 чужди медии да говорят за България и за талантливите писатели, които ние имаме. 

Илиян успя да спечели международен литературен конкурс в САЩ, както и да е финалист на няколко други. Това, което твори, се приема еднакво добре както от публика, така и от критиката. Няколко от най-продаваните автори в Щатите се изказаха повече от ласкаво за нашето момче. Илиян е не само обявен за най-сексапилен писател за 2021 от авторитетното списание "Film Daily", но е един от най-интелигентните хора в света, член на МЕНСА и с IQ по-високо от това на Айнщайн. 

Той е също така социален предприемач, който връща цялата си печалба обратно в обществото, почерпил опит от своите корени дълбоко заровени в Калугерово.

Неговите предци са заможни търговци и предприемачи, поколение след поколение допринасяли със собствените си средства за развитието на просветата и културата в Калугерово. Род, от който е не само първият кмет на селото на независима България, но много преди това те са били будни родолюбци и хора умеещи да развиват бизнес.

Илиян развива социално предприемачество в България, като се бори с проблемите, разрушаващи обществото ни - корупция, безхаберност и апатия. Чрез дейността си, както и чрез родовата памет, той показва, че капитализмът, както и парите не са нещо лошо, а напротив, това са устоите на свободните хора и общество. А както казва самият той: 

"Ако не сме свободни, да правим това което ни доставя удоволствие и ни кара да се чувстваме удовлетворени, нищо няма смисъл. Все едно сме се върнали в робството на социализма, когато едни лицемери ни казваха какво е добро и лошо за нас, как да маршируваме, какви лозунги да рецитираме, как да живеем, в какво да вярваме и какво е истина!“. 

Последната инициатива на Илиян, за опазване на родовата памет, е съвместно с Регионалната Библиотека "Никола Фурнаджиев" и Община Пазарджик, целяща да събере фотографии и истории за кукерския фестивал - ритуал на няколко стотин години, с който се слави родното му Калугерово.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: