ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Наш сладкар промени представата ни за шоколадовите бонбони – могат да съдържат и чесън | ||||||
| ||||||
"Истината се крие във вкуса. Всяко нещо тръгва от идея. Имаме бонбони, които са доста иновативни и различни, като черен чесън, индрише, бекон", обясни кулинарят. Пътят на шоколатиера започва от Добрич, минава през дъждовната Нидерлания, "златните" брегове на Калифорния и ледената кралица на Европа – Норвегия, за да се върне отново в България. В Америка Павел работи в ресторант със звезда "Мишлен". Това е школата, в която той се научава на дисциплина и как да се справя със стреса. "Има си правила, има си култура в кухнята, която се спазва. И те са много строги. Трябва да се научим да балансираме стреса и да работим с него", заяви той пред Нова тв. В Норвегия остава 10 години. Там научава какво е да вървиш по пътя на провала. "Буквално започнах от нулата. В една огромна бизнес сграда и правихме храна за 5000 човека всеки ден, правихме сандвичи, супи - всеки ден", допълни той. Лута се между ресторанти, работи по 350 часа на месец, за да получи покана да се включи в кулинарния отбор на Норвегия, с който печелят 4-то място в световната кулинарна олимпиада. "Да се състезавам за тази държава беше огромен комплимент за мен. Правих много грешки и с времето стигнах до момент, в който намерих правилния път, намерих правилната техника. Започнах да влагам всичките си спестени пари в курсове, да пътувам в чужбина, да уча от други хора на мастър класове", спомня си готвачът. В северната страна Павел открива нова любов - тази към шоколада, и така напуска завинаги готварството. "На майтап си купих 50 кутийки, за да направя малко бонбони за приятели. Това се оказа страхотно начинание", допълва той. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Мария Силвестър с тежко признание
11:58 / 31.10.2024
Миро се похвали
17:55 / 30.10.2024
Община Варна с важно съобщение към домакинствата
14:22 / 30.10.2024
Мари на Гала: Влюбвам се
20:30 / 31.10.2024
Внимание, шофьори! Започват масови проверки във Варненско от утре
15:55 / 31.10.2024
Мариана Попова прекали
17:29 / 31.10.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове? | ||
Много добре (464) | 14% | |
Добре, но можеше и по-добре (451) | 14% | |
Не се справи (636) | 19% | |
Пълна трагедия (1751) | 53% |
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: