Нашенци крадат ток с бирени капачки на Острова

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
10:03 / 10.05.2015
1153
Нашенци крадат ток с бирени капачки на Острова. Според широко разпространен слух българският технически гений успял да надхитри лондонското енерго в крайните източни квартали на мегаполиса, пише за "Монитор" от британската столица Александра Златинова.

В сградите, в които живеели нашенските емигранти, енергията се заплаща на принципа, на който са направени уличните телефонни автомати. Обитателите на жилището пускат през процеп в метална кутия монети, при което токът се включва и се изключва автоматично, когато се изчерпи лимитът на пуснатите лири.

Българите обаче успели да надхитрят машината като вместо пари пускали в процепа монети от лед, като за форма използвали бирените капачки.

Когато отишли да приберат парите от електроавтоматите в жилищата на нашенците, вътре в кутиите нямало и кьораво пени, защото водата отдавна се е изпарила. А в същото време апаратурата показвала, че има изразходена енергия, обяснява нашенец, който се трудил като гастарбайтер в английската столица. Системата за монетно заплащане е доста остаряла, но все още съществува в част от лондонските райони, населени предимно с емигранти.

Инкасатори организирали денонощни дежурства, за да могат да хванат какви фокуси въртят българите, но нищо не открили твърди още слухът. Накрая служителите прибегнали до помощта на полицията, която приклещила българите и под заплахата да ги депортират, те издали своята тайна с уверението, че няма да ги изритат от Острова.

Оказало се, че тарикатите опитали различни методи да излъжат апарата за монети и най-накрая един от тях му хрумнало да замразяват в камера на хладилника капачки от бира, пълнени с вода. Оказало се, че ледената шайба успява да излъже автомата, имитирайки монета, след което "пенито" се стопявало. Затова и инкасаторите не намирали нищо. Лондонските полицаи признали потресени, че такава хитра измама не са виждали в цялата си практика.


Виж коментарите (5)
Още новини от Любопитни новини:
Защо твърде много работен чат може да доведе до прегаряне и как д...
Изключвайте от мрежата: Едно зарядно за телефон изразходва 2-3 ва...
Обикновено идеята възниква емоционално и не искаме съветите на "Ч...
Дженифър Лопес призна за Бен Афлек
Ясно е журито в новия сезон на "Гласът на България"
Гей сцена с ром и българин в наш филм разбуни духовете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).