Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Насладете се на комедията "Великолепни времена" в Регионалната библиотека
Автор: Екип Varna24.bg 15:11 / 13.09.2019Коментари (0)1339
©
Дългоочаквана е премиерата на най-новия български филм с варненски пейзаж и по романа на Захари Карабашлиев "18% сиво“, защото освен нашумелият актьор и поп изпълнител Руши Видинлиев в историята, режисирана от Виктор Чучков-син, участва и талантливият Самуел Финци, който е един от топ актьорите в немския театър и кино. До премиерата има време, но пък бутиковият клуб на ценители на киното в Отдел "Изкуство“ на Регионална библиотека "Пенчо Славейков“-Варна, ще имат възможност да се насладят на комедията "Великолепни времена“, в която освен че се говори на немски, играят едни от най-интересните кино актьори в съвременното немско кино, участват и персонажи, обвързани с идеята за българин-гастарбайтер. А ролята на Самуел Финци е на комбинативен интригант, който владее до съвършенство манипулацията. На 20 септември от 17.00 ч. в Отдел "Изкуство“ зрителите ще имат своята киновечер с "Великолепни времена“ (2018) под вещото ръководство на Елица Матеева-критик и теоретик.

"Великолепни времена“ на режисьора, адаптирал на голям екран роман на Мишел Уелбек през 2009 с филма си "Елементарни частици“ е социална сатира, в която материята доминира над духа. Но освен материалното благополучие, комедията коментира идеята за робството в наши дни като емоционална категория. В древния свят робът е безправно същество без собственост и без самооценка за своята стойност. Дали в новия свят, където всички сме цивилизовани, робството е тера инкогнита пита режисьорът Оскар Рьолер.

Ако си припомним писанията на незабравимия Тодор Андрейков, изследвайки историята на киното, ще се натъкнем на оценката му, че немският натюрел трудно създава комедии, но винаги има изключения, защото"Великолепни времена“ е остроумна, модерно заснета история за сълзите на богатите, на презадоволените собственици на нови жилища в модерните предградия.

Сюжетът на "Великолепни времена“ предлага забавна среща с отегчената от живота Eви Мюлер-Тод - ландшафтен архитект и съпруга й Клаус – известен пластичен хирург. Един ден, след като Клаус е попрекалил с червеното вино, той пуска обява за нова домашна помощница, която гласи "търси се роб (мъж или жена)“. На вратата на семейния дом започват да се появяват странни създания, облечени в кожени дрехи и Клаус и Еви осъзнават, че обявата им е била възприета прекалено буквално. По молба на съпругата си, Клаус отпраща всички кандидат-роби, но скоро се появява Бартош (Самуел Финци) – чистичък и добре възпитан мъж, който е готов да бъде по-традиционен "слуга“ на семейството. Еви и Клаус са много доволни от помощта му за поддържане на безупречен ред и чистота в къщата, ала към тримата се присъединява и младата съпруга на Бартош Лана-тогава нещата неочаквано загрубяват.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: