Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Не лимон, банан добавете към водата
Автор: Екип Varna24.bg 12:51 / 27.02.2024Коментари (0)1210
©
Не само лимонът може да се добавя към водата, но и един сладък плод, който носи не по-малко пози за тялото - помага за сваляне на кръвното и холестерола, гони стреса и безсънието.

Според руския лекар Сергей Любимец ползите от бананите са очевидни и на първо място за хора, страдащи от заболявания на кръвоносната система. Високата концентрация на калий в тези плодове помага за поддържане на нормалната сърдечна функция.

“Бананите също съдържат много вещества, които спомагат за увеличаване на еластичността на кръвоносните съдове и подобряване на качеството на кръвта“, коментира диетологът, кандидат на медицинските науки Сергей Любинец.

“Богати на фибри, бананите са много подходящи за диетата на хора с наднормено тегло. Има и резултати от изследвания, които доказват, че редовната консумация на банани може да нормализира нивата на кръвната захар. Можете да приемате пресни плодове или да направите от тях така наречената бананова вода. Тази опция е особено подходяща за хора, които искат да ограничат количеството фибри в диетата си", допълва специалистът.

Бананова вода - приготвяне и ползи за здравето

“Има много начини за приготвяне на бананова вода. Най-простият: нарежете банан, добавете чиста вода и оставете да се вари половин час. За любителите на чай е подходяща тази рецепта: нарежете обелен банан, добавете чаша вода, оставете да заври и гответе на слаб огън за 10 минути. Охладете, добавете малко канела и лъжица мед. Вечерна напитка, която ще осигури здрав и здрав сън, е готова", казва специалистът.

Той посочва и кратък списък с полезните свойства на банановата вода: Помага за хидратиране на тялото и поддържа хидратация. Подобрява работата на сърцето и намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Помага за понижаване нивата на холестерола в кръвта.

Подобрява храносмилането и помага в борбата със запека. Намалява нивата на стрес и подобрява настроението. Укрепва костите и зъбите. Помага за подобряване на съня. Подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите. Плодовете съдържат глюкоза, захароза и фруктоза, които са захари с естествен произход.

Бананът е незаменим в храненето благодарение на комплекс от органични киселини, витамини и минерали, особено магнезий и калий, които са толкова необходими за функционирането на сърдечно-съдовата система. Съставът му включва още: бета-каротин, протеини, въглехидрати, холин и фибри, посочва actualno.com.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: