Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Недялко Йорданов: Такава наглост в своя 80-годишен живот не съм срещал! НПО открадна котката ми
Автор: Екип Varna24.bg 13:02 / 28.06.2021Коментари (6)2060
©
Големият български поет Недялко Йорданов написа дълъг пост във фейсбук, в който пише, че Организация за спасяване на бездомни животни е отвлякла Лъки, 4- годишната му котка, която е сляпа по рождение.

Скъпи приятели, реших да ви разкажа за нещо ужасно, което се случва в момента с мен в родния ми град. Може някои от вас са чели едно мое стихотворение, в което разказвам за съдбата на моето любимо слепичко коте, което намерихме пред къщата си и го прибрахме. Кръстихме го Лъки!", споделя в социалните мрежи пише големия български поет и почетен бургазлия.

Когато сме в София за тях се грижи Иван – нашият приятел, който живее от 25 години в нашата къща в Бургас и е станал член от нашето семейство. Наоколо е пълно с котараци и още първата година Лъки забременя и роди две котенца, които починаха още първите дни. Затова й направихме кастрация при ветеринарен лекар, който продължи да се грижи за нея.

Макар и слепичко Лъки за тези 4 години се ориентираше страхотно в нашия огромен двор, и живееше в специално за него местенце, закътано от дъжд и студ.

Пристигнахме преди два дни в Бургас и приятел ни съобщи разтревожен, че Лъки била взета от улицата /където понякога Лъки излиза/ от някаква жена, която насила успяла да го открадне пред свидетелка, която й казала, че това коте е мое.

Въпросната се представила като член на някаква благородна организация за защита на животните и щяла да го излекува. Представям си как Лъки се е дърпала и драскала с нокти, но въпросната дама била непреклонна. Почакахме два дни, за да видим ще се обади ли някой с "излекуваната" Лъки, но напразно. Успях да издиря телефона на тази дама. За пръв път през живота си съм изпитал такъв безпомощен гняв. Въпросната Виктория първо ми каза, че трябва да докажа, че това коте е мое, после – че няма да ми каже къде се намира то, и трето, че никога няма да го получа.

Не можех да повярвам. Успях да разбера представител на коя организация е тя... Запомнете това име, защото се оказа, че именно такива организации вземат пари от Европейския съюз и от доброволни дарения, като пускат в сайта си снимки на наистина болни животни.

Моята Лъки се е оказала много удобна за случая. Попитах след второ обаждане къде се намира Лъки и получих отговор, че няма да ми кажат. Усъмних се, че е възможно да е продадена в чужбина. Ветеринарната лекарка се опита по телефона да каже, че ако въпросът е до паспорт, той веднага ще бъде издаден и че всички прегледи през годините и кастрацията на Лъки ги има в амбулаторните книги. Смаяна, остави телефона и каза, че такова нещо никога не ѝ се е случвало. Успях да намеря друга представителка на въпросната организация. Казва се ПЕНКА КЪНЕВА. Запомнете и това име...

Тя дори не благоволи да ме изслуша, направо ми затвори телефона. Тогава влязох в гугъл и открих въпросната организация.

Казва се Purr Paws и те – явно сериозно уплашени, са побързали да пуснат цяла страница за едно болно, изоставено на улицата коте, за което стопанинът, който живее в друг град изобщо не се интересува и който псува по телефона защо не му го върнат. Такава наглост в своя 80-годишен живот не съм срещал. И към всичката тази гадост са публикували снимка на едно гуреливо, мръсно, сляпо коте, което няма нищо общо с красавицата Лъки.

Влезте в Purr Paws Бургас и ще видите, че публикацията е отворена за мнения и всички единодушно осъждат въпросния наглец и циник. Не са посмели само да ми сложат името. За мой срам, за да докажа, че котето е мое, дори почнах – пълен наивник – да чета стихотворението от книгата ми "Сребърна любов" на представителката на Purr Paws, но тя изобщо не се трогна. Тези две представителки на въпросната организация нямат милост към хората, а злоупотребяват с милост към животните, за да трупат пари. Една финансова проверка веднага би извадила на показ всичко, което са вършили. А ако Лъки наистина е продадена в чужбина и за това ми отказват да я видя и не ми казват къде е, просто не отговарям какво бих могъл да направя.

А ето и позицията на въпросната организация:



Purr Paws Burgas: Редно ли е да върнем котката на улицата, защото той я определя като "своя"?!

1. Получаваме сигнал за улична СЛЯПА котка.

2. Прибираме я от УЛИЦАТА! Не от двор! Лекуваме я.

3. Прибира се "собственика" , който ЗИМАТА ЖИВЕЕ В ДРУГ ГРАД, докато котката, БЕЗСТОПАНСТВЕНАТА котка обикаля улиците, СЛЯПА.

Сега се връща за лятото и си търси котката!!!! И си я ИСКА ОБРАТНО! За да си живее пак на улицата! Котката ЖИВЕЕ на улицата!!! Не в дома!!! И зиме,и лете!

З А Щ О Т О. Я. О Б И Ч А !!!

Приятели, последователи, хора!

Какво мислите за този "собственик"?

Редно ли е да върнем котката на улицата, защото той я определя като "своя" ,опитва да направи СЕГА паспорт в клиника Байрон и кара ветеринари да се обаждат и да ни притискат? Щял да си търси правата!

Създава проблеми на организацията И в обаждане нападна словесно член на организацията! Обижда я, ЗАПЛАШВА Я, псува я! Нормално ли е това според Вас?




Още по темата: общо новини по темата: 2879
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/480 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абре хора....кво се занимавате със сляпа котка....тя всичката мара втасала,та котката.....има хиляди по улиците,като иска да "спаси някоя"....
+3
 
 
Върнете незабавно котката на собственика й! Какво като сте я открили на улицата, нали организациите хващат животното, лекуват, кастрират, маркират го ,и го връщат на същото място, където са го взели...за да не го залавят повторно. Защо да търсят осиновител на котето ,вместо да го върнат на собственика, който явно си го иска!? Може да докаже ,че котето е било кастрирано,т.е. не е безстопанствено, а се е грижел за него. И вероятно Ви е предложил да заплати процедури и лечение ,което Вашата организация е извършила на животното (с парите на дарителите)...Вече никога няма да ме подлъжат подобни организации с писанията си и сълзливи снимки , и няма да приемам думите им за"чиста монета" Колко наивна съм била...!! :-(
+4
 
 
Пълно е с такива мошеници, които създават подобни организации и фондации за собствена изгода. Щом има балъци, които да им дават пари, какво по-хубаво от това. А каква се случва с животните после така и никой не разбира...
+5
 
 
Май наглите сте ВИЕ,дори да сте взели котката от улицата при положение че се явява собственик,който може да докаже че се грижил за нея,ВИЕ най безцеремонно му отказвате и искате да трупате дивиденти от едно болно животно.Това ли е целта на организацията ви,да прибирате от улицата животни,да искате помощи за тяхното спасяване/лечение,да разчитате на дарения и накрая се молите някой да ги осинови.Вярвам,че написаното от Г-н Йорданов е така,а вашето отношение не отговаря на каузата на вашата организация.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: