Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Незабравима нощ с класически джаз и френски шансони във ФКЦ
Автор: Екип Varna24.bg 15:00 / 20.09.2019Коментари (0)1120
©
Вчера, в 20:00 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна, своето начало отбеляза 16-oто поред издание на Международния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE – единственият в страната Оскар квалифициращ фестивал. Традиционно събитието, освен богата филмова програма, представя и паралелна музикална такава, като церемонията по официалното откриване продължи с ексклузивния проект "Джаз будоар". Вера Шандел, Ангел Заберски, Стоян Янкулов – Стунджи и Борис Таслев предложиха на варненската публика и гостите на фестивала незабравима нощ с класически джаз и френски шансони – "стандарти“ в музиката, които както самата Шандел отбеляза, заслужено "вдигнаха“ залата на крака. Сред публиката в Зала 1 бяха и членовете на международното жури в състезателната програма на филмовия фестивал.

Почетната комисия се представлява от общо 12 утвърдени представители на световната филмова индустрия, сред които са признатия и многократно награждаван режисьор и член на Академията Али Асгари, изключително успешната продуцентка Катя Тричкова, като представител на родния сектор, базираният във Великобритания продуцент Файзал Куреши, известен с разследващите си документални филми – носител на награда BAFTA и от съвсем скоро Emmy, и не на последно място, големият продуцент Санди Либерсън – дългогодишен президент на 20th Century Fox и други водещи компании.

В следващите 6 дни на фестивала програмата е уплътнена с по 4 филмови блока от конкурса дневно – от 15:00, 17:00, 19:00 и 21:00 часа в Зала 2 на ФКЦ Варна. На следващия ден в същата зала от 11:00 часа до края на фестивала, публиката има възможността да се срещне с авторите на представените предния ден филми и да обсъди творбите им и зададе въпроси към режисьорите, продуцентите и актьорите, работили по тях.

Паралелно с конкурса, в Зала 6 всеки ден от 19:30 и 21:30 часа фестивалът представя специални селекции от късометражни филми, предоставени от най-утвърдените филмови форуми в света, Европа и у нас, а именно номинираните и наградени с Оскар късометражни филми, номинираните и наградени късометражни филми от Европейската филмова академия, и за първи път, специална програма от най-добрите късометражни филми на София Филм Фест.

Освен богатата филмова програма, в следващите дни от фестивалната седмица публиката на Варна ще се радва и на още няколко музикални концерта: NIKOBO на Нейко Бодуров на 20.09.; Орлин Павлов и Живко Петров Трио на 21.09.; LaMigra на 22.09.; и проектът на големия Михаил Йосифов BG Vintage на 26.09. Музикалната програма стартира от 20:00 часа в Зала 1 на ФКЦ- Варна, като билети могат да се намерят на касите на комплекса и мрежата на Eventim.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: