Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Нидерландците не желаят невъзпитани британски туристи
Автор: Симона Димитрова 10:25 / 24.12.2022Коментари (0)609
© Getty Image
Необичайната "Кампания на обезкуражаването", както я наричат нидерландците, във времето, когато туристическите дестинации по света се борят да привличат туристи, стартира в Амстердам. Целта на най-големия град в Холандия е да предотврати пристигането на туристи от Обединеното Кралство, които го посещават главно за пиене, наркотици и секс.

Причината кампанията да е специално насочена към британските туристи се крие в поведението им, което се смята за най-лошо от всички нации. 

По този начин градът заявява, че британците, които се държат неприлично, не са добре дошли. Амстердам се надява новата туристическа кампания да помогне за промяна на репутацията на града като до сега има славата на дестинация предимно за наркотици, алкохол и проституция.

"Целта на тази кампания е да не идват туристи, които ще се държат по такъв начин. Ако обичаме града, трябва незабавно да предприемем действия", каза заместник-кметът, отговарящ за прилагането на мерките в туризма, Софян Мбарки.

"Амстердам е световноизвестен град и с това идва суматохата и оживлението, но за да бъде нашият град подходящ за живеене, трябва да установим граници вместо ненужно разрастване," добави той.

Улицата на "Червените фенери", известна със своите легални публични домове и витрини, където можете да видите всякакви неща, е една от забележителностите на Амстердам. Жителите на този холандски град обаче твърдят, че именно тази атракция привлича голям брой туристи, склонни към алкохола, което създава изключително неприятна атмосфера.

Освен това местните кафенета, които предлагат легален канабис, също привличат млади мъже и жени, склонни към непристойно поведение.

Амстердам изглежда е решил да подобри репутацията си и по други начини. Ето защо бяха приети редица нови мерки, като например забраната за консумация на канабис по улиците в самия център на града. Планът е и "Улицата на червените фенери" да бъде преместена в покрайнините.

В дългосрочен план планът е насочен към намаляване на броя на туристите до под 10 милиона нощувки годишно, като в бъдеще трябва да се въведат ограничения за наемане на квартири през платформата "Airbnb".

Всичко това заедно трябва да помогне за "изчистването" на репутацията на Амстердам и така туризмът да се фокусира върху други градски забележителности.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: