Нора Караиванова: Ролите в мюзикъла "Бодигард" са по-скоро актьорски и са истинско предизвикателство

Автор: Живко Кръстев
Коментари (0)
16:22 / 22.11.2023
961
Мюзикълът "Бодигард“ за мен беше голямо предизвикателство. Това каза артистът Нора Караиванова в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.  

Предложението да се включи с мюзикъла идва от режисьора Борис Панкин, с когото е работила и преди. "Той реши да се довери отново на моите качества и ме покани да се включа в проекта, като ми предложи да изиграя сестрата на звездата Уитни Хюстън, която играе страхотната Манал Ел Фейтури. Безкрайно много му благодаря, защото той вярва в мен може би понякога повече, отколкото аз вярвам в себе си“, разказа тя.  

Ролите са по-скоро актьорски и са истинско предизвикателство за главните герои, сред които е и Орлин Горанов, признава Нора Караиванова. "Смятам, че един артист, изобщо човек на изкуството трябва да е отворен към абсолютно всичко и да приема различни предизвикателства, защото всеки крие не само един талант. Въпросът е дали ще развиеш и другите таланти, или ще ги оставиш да лежат на мечти. Аз се радвам, че покрай работата ми в такъв тип проекти като мюзикъла мога да се предизвиквам и да откривам в себе си различни качества.“  

По подготовката на мюзикъла Нора Караиванова работи с вокалния педагог Христо Сарафов. "С него започнахме да изработваме песните от спектакъла и осъзнах колко много ми лежи тази музика на Уитни Хюстън, колко ми допада въобще нейния диапазон и се припокрива заедно с моя. Чувствам се комфортно в нейното творчество. Останах приятно изненадана“, разказа тя.  

"Беше ми мъчно и тъжно за Уитни Хюстън, защото осъзнаваш, че един такъв огромен талант и артист като нея може да се погуби сам себе си. Има много такива примери за страхотни таланти, при които надделяват други влияния и те си заминават по-скоро, отколкото всички ние бихме искали“, каза още Нора Караиванова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Отбелязваме Световния ден на пчелите
Пригответе се: Удря ни нова магнитна буря
Хората над определена възраст трябва веднага да спрат да пият алк...
Сам Алтман предложи нов вариант на безусловния базов доход - на в...
7 вредни навика, които увеличават риска от деменция
Днес черпят жени с красиви имена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).