Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Нощта на театрите два дни във Варна заради голям интерес
Автор: Екип Varna24.bg 15:30 / 23.10.2018Коментари (0)1581
©
Всички вече знаят какво представлява Нощта на театрите. По традиция Театрално-музикален продуцентски център Варна се включва в това очаквано събитие, което се провежда всяка есен по едно и също време в различни европейски страни. Театралната нощ 2018 предстои на 17 ноември, но във Варна, поради големия зрителски интерес, тя ще продължи и на 18 ноември, а още на 16 ноември два флашмоба - на Варна Денс Театър и на възпитаниците от "Театрално ателие" на Милена Кънева ще насочат варненци към предстоящите театрални приключения.

В програмата са включени най-новата постановка на Варненския драматичен театър "Драконът“ от Евгений Шварц на режисьора Явор Гърдев, премиерният спектакъл от тази година "Изборът на Марта“ от Жорди Галсеран на режисьора Георги Михалков и любимият на младата аудитория мюзикъл "Приключения опасни със герои сладкогласни" на режисьора Стоян Радев Ге. К. Специално за "Нощта на театрите“ от Черна гора пристига постановката на Кралския театър в Цетине "Капиталът“ по Маркс, политическа сатира с режисьор Андраш Урбан. Новата балетна формация за съвременна хореография Варна Денс Театър ще представи своята първа постановка "Зад обявите“ по хореография на Надя Димокова.

Нощта на театрите ще бъде съпътствана на 17 и 18 ноември от изложба живопис на Тереза Зиковска с откриване на 17 ноември, 18.00, Сцена Ротонда и на входа на Основна сцена от книжен щанд на изд. "Сиела“ с творби за театър, опера, балет, изобразително изкуство, сред тях "Пристрастно. Театърът на Варна" от Виолета Тончева, изд. "ФИЛ", 2018

Преди всяко представление на Основна сцена и Сцена Филиал младите таланти от "Студио Театър" на Стоян Радев и Веселина Михалкова ще се превърнат в живи манекени и облечени в сценични костюми на Мира Каланова от постановките "Бремен", "Ричард III", "Ревизор", "Свекърва“ и "Вуйчо Ваньо“, ще посрещат зрителите. Време за снимки и селфита, които както и в предишни издания на Нощта на театрите, ще се появят във фейсбук страницата на Драматичен театър "Стоян Бъчваров“. Авторите на най-харесаните снимки ще получат покани за театър, разбира се  :)

Ето и пълната програма за Нощта на театрите – Варна 2018

16 ноември, 17.00 - ФЛАШМОБ "ЗАД ОБЯВИТЕ“

Локация - стълб за афиши и обяви пред Военноморския клуб

 

16 ноември, 18.00 - ФЛАШМОБ "ТЕАТРАЛНО АТЕЛИЕ"

Локация - пред Основна сцена

 

17 ноември, 11.00 – "ПРИКЛЮЧЕНИЯ ОПАСНИ СЪС ГЕРОИ СЛАДКОГЛАСНИ“

Неостаряващият мюзикъл “Приключения опасни със герои сладкогласни" по текст на Недялко Йорданов и музика на Хайгашод Агасян е дело на режисьора Костадин Бандутов, художничката Даниела Николчова и хореографа Георги Енчев – Гош. Ако вече сте го гледали, знаете с какво настроение заразява този спектакъл, в който с видимо удоволствие се включват Водещата - Цветина Петрова; Гарванът Пенчо - Стоян Радев; Магарето Генчо - Николай Кенаров; Бухалът Илия - Константин Соколов; Петелът Димитър - Станислав Кондов; Славеят Слави - Валери Вълчев; Кокошката Стоянка - Гергана Арнаудова; Лисицата Елвира - Даниела Викторова; Пъдпъдъкът Харалампи - Свилен Стоянов; Щъркелът Йордан - Валентин Митев.

 

17 ноември, 18.00, Основна сцена – "КАПИТАЛЪТ“

Изненадата във варненската Нощ на театрите ще бъде интригуващият гастрол на Кралския черногорски театър “Зетски дом" от Цетине, Черна гора с политическата сатира “Капиталът" по Карл Маркс. Политическата сатира пренася в съвременен контекст въпроса, с който известният философ се занимава в своите трудове "А къде е тук човекът?“ Режисура, адаптация и визуална среда Андраш Урбан, драматург Ведрана Божинович, с участието на Йелена Лабан, Йелена Шестович, Стеван Вукович, Павле Прелевич. Проектът е реализиран по програмата на Европейския съюз “Креативна Европа". Гостуването на Кралския черногорски театър е в отговор на гастрола на Варненския драматичен театър в Цетине с "Едноокият цар“ от Марк Креует, прочит на режисьора Петър Денчев.

 

17 ноември, 20.00, Сцена Филиал – "ИЗБОРЪТ НА МАРТА“

"Изборът на Марта“ от известния каталунски драматург Жорди Галсеран е атрактивното предложение за 17 ноември, събота, 19.00, Сцена Филиал. Задъхан трилър и виртуозна пиеса за любовта и избора, тъкмо по вкуса на режисьора Георги Михалков. Превод Нева Мичева, сценография и костюми Петър Митев, с участието на великолепните актьори Симеон Лютаков, Яна Маринова, Николай Кенаров, Валентин Митев и Розалия Абгарян.

 

18 ноември, неделя, 17.00, Сцена Филиал – "ЗАД ОБЯВИТЕ“

Спектакъл на Варна Денс Театър със съвременна хореография на Надя Димокова по стихове на Ралица Генчева, който със средствата на танца, музиката и словото елегантно надниква зад обявите, за да разкаже различни човешки истории.

 

18 ноември, неделя, 19.00, Основна сцена – "ДРАКОНЪТ“

На 18 ноември, неделя, 19.00, Основна сцена, почитателите на големия български режисьор Явор Гърдев ще проследят най-новата му постановка "Драконът“ от Евгений Шварц, с която той триумфално се завръща на варненската театрална сцена след 10-годишно отсъствие. Това ще бъде едва четвъртото представление след премиерата на неостаряващата притча за въплъщенията на властта, пресъздадена сега със средствата на съспенса и иронията като антиутопия. Редакция, сценична адаптация и режисура Явор Гърдев, сценография и костюми Свила Величкова, авторска музика Калин Николов, със звездната четворка Михаил Мутафов, Михаил Билалов, Стоян Радев и Ованес Торосян, както и с Ненчо Костов, Александра Златева (ДЮТ “Златното ключе"), Константин Соколов, Станислав Кондов, Валентин Митев, Пламен Димитров, Адриан Филипов, Валери Вълчев, Николай Кенаров, Ивайло Иванов, Милена Кънева, Здравко Кънчев (Детска академия “Питър Пан" към ДКТ-Варна), Теодора Михайлова, Юлияна Чернева, Нели Вълканова.

 

17 – 18 ноември, 10.00 – 19.00, партер Основна сцена – "СИЕЛА“

Книжен щанд на издателство "Сиела“ с книги за театър, опера, балет, изобразително изкуство.

 

17 – 18 ноември, Сцена Ротонда – ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС

на ТЕРЕЗА ЗИКОВСКА. Откриване 17 ноември, 18.00

 

17 – 18 ноември, преди всеки спектакъл – ЖИВИ МАНЕКЕНИ

Демонстрация на сценични костюми на Мира Каланова от постановките "Бремен", "Ричард III", "Ревизор", "Свекърва“ и "Вуйчо Ваньо“, с участието на възпитаници от "Студио Театър".

 

Билетни каси – ТМПЦ Варна, пл. "Независимост“ 1

Основна сцена – тел. 052 665 022; 

Сцена Филиал - тел. 052 612 998; 

Работно време: пон.-петък 9:00-13:30 и 14:30-20.00; събота 10:00-13:30 и 14:30-19:00.; неделя 11:00-16:00 

Сцена Филиал – един час преди спектакъл

Реклама и организация ДT "Стоян Бъчваров"– тел. 052 669 650/51; 

Реклама и организация Държавна опера Варна 052 665 020;www.tmpcvarna.com








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: