Нов български джаз ще звучи във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:28 / 19.04.2018
3475
На 20 април, от 19 часа в Концертно студио на Радио Варна, ще се проведе втората джаз вечер от колекцията концерти под общото заглавие "JAZZ Migration".

Обединяващата линия на събитието са тримата пианисти, живеещи и активно творящи извън България. "Джаз мигрантите" Събин Тодоров, Константин Костов и Димитър Бодуров представят във Варна новите си албуми, предлагащи една различна красота в звученето и в цялостния облик на съвременния български джаз.

Следващият гост в Морската столица е родом от Бургас - Събин Тодоров живее и твори в Брюксел от 1997 година, като концертира редовно в Европа и Скандинавия.

Събин е активен джаз музикант и композитор, издал девет компактдиска с белгийски и български джаз музиканти. Специално за тази серия концерти той ще сподели сцената с любимите си български колеги - Веселин Веселинов - Еко и Димитър Семов. Те ще представят нова музика на Тодоров, която е силно повлияна от българския фолклор и джаза.

"JAZZ Migration" е проект, фокусиращ вниманието върху процеса на завръщане на артистичен потенциал от Европа към България. Поредицата от музикални вечери ще представи приноса, който българската музикална традиция има в развитието на съвременните джазови форми. Всяка една от концертните програми се отличава с индивидуална интерпретация на уникалната фолклорна традиция на страната ни.

Билети с цена 10 лв. ще могат да се закупят на място един час преди концерта, както и онлайн.

Организатори са Фондация "Арт Офис" в партньорство с Фондация "Сидея", Радио Варна и Клуб "Ментол". Проектът е финансиран от Фонд "Култура" на Община Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Какво да правим при гръмотевични бури?
Ето какво ви чака през май според датата ви на раждане
Мила Андонова, археоботаник: Древният човек е консумирал забравен...
Трик на WhatsApp, за да разберете местоположението на човек, без ...
Откриха важен документ, свързан с личния живот на баба Ванга
Звезден рожденик: Тя изигра емблематични роли в "Сватбите на Йоан...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).