Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Нов iPhone, ново зарядно: Apple клекна пред правилата на ЕС
Автор: Екип Varna24.bg 22:01 / 04.09.2023Коментари (1)1079
©
Най-новият iPhone на Apple вероятно ще има USB-C порт за зареждане, когато бъде пуснат на пазара на 12 септември. Законът на Европейския съюз принуди Apple да приеме идеята да има само едно зарядно за зареждане и той да бъде USB C.

В момента телефоните на Apple използват собствен Lightning адаптер, за разлика от конкурентите, включително Samsung. Закон на Европейския съюз изисква от производителите на телефони да приемат общ тип зареждане до декември 2024 г., за да спестят пари на потребителите и да намалят отпадъците. Повечето нови продукти на Apple, като най-новите iPad, вече използват USB-C, но компанията се противопостави на правилото на ЕС, припомня BBC.  

Когато беше представен през септември 2021 г., представител на Apple каза пред BBC News: "Строгото регулиране, изискващо само един тип конектор, потиска иновациите, вместо да ги насърчава, което от своя страна ще навреди на потребителите в Европа и по света“. Адаптерите Lightning към USB-C вече се предлагат в други магазини за електроника, включително Amazon, и всички iPhone след iPhone 8, пуснат през 2017 г., имат опция за безжично зареждане. 

Тъй като настоящият iPhone 14 сега изглежда е последното устройство на Apple, което го използва ексклузивно, това може да отбележи началото на края на зарядното устройство Lightning.

Не е ясно дали това ще бъде глобална продуктова промяна, въпреки че не е правдоподобно технологичният гигант да направи различна версия на телефона само за европейския пазар. Промените се очакват в новите устройства iPhone 15 и iPhone 15 Pro, които ще бъдат представени следващата седмица на годишното есенно събитие на компанията. Според доклад на Bloomberg News ползите от преминаването за потребителите ще включват възможността клиентите да използват едно зарядно устройство за iPad, Mac и iPhone, както и по-високи скорости на изтегляне. 

Общият стандарт на ЕС за зарядно устройство обхваща набор от "малки и средни преносими електронни продукти“ според ЕС, включително: - мобилни телефони - таблети - електронни четци - мишки и клавиатури - GPS устройства - слушалки от всякакъв вид - цифрови фотоапарати - преносими конзоли за видеоигри - преносими високоговорители. Всички те ще трябва да могат да се зареждат с помощта на USB Type-C порт кабел и зарядно, независимо от това кой произвежда устройствата. 

Лаптопите също ще трябва да отговарят на правилата, но производителите имат повече време да направят промените. Според ЕС тази мярка ще спести на потребителите "до 250 милиона евро годишно, които отиват за ненужни покупки на зарядни устройства“ и ще намали 11 000 тона отпадъци годишно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.09.2023 г.
0
 
 
Соломон Паси е за е**не
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: