Обичана певица от "Тоника" потъна в самота с мизерна пенсия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:54 / 27.10.2022
1088
Миналата седмица една от най-ярките звезди на обичаната формация "Тоника“ – Ева Найденова, отпразнува 70-годишен юбилей. Личния си празник певицата посрещна в дома си в родния Айтос без фанфари и без голямо тържество. В последните години вдовицата на Гого Найденов е потънала в самота и единствената ѝ компания са нейните домашни любимци.

Неотдавна Ева осиротя съвсем, загубвайки своята тежко болна и възрастна майка, на чиито грижи се бе посветила изцяло допреди тя да почине. Единственият син на Ева от голямата ѝ любов с Гого – Димитър, пък е емигрант в Англия, където работи отдавна и се прибира на родна земя твърде рядко.

Внучката на звездата от "Тоника“ е гимназистка в Бургас и също няма достатъчно време, за да навестява редовно баба си. Певицата споделя, че битието ѝ, макар да е сама, не е никак леко във финансов план и точно поради тази причина от тази година е възобновила музикалната си дейност и поема участия, за да си докарва допълнителни пари.

"Трудно е! 50 години сме били на сцена – толкова сме дали, а така да ни окрадат, половината ни стаж го няма… Първо беше, че документите се наводнили, после изгорели… Къде ли не сме работили, но и нашите пенсии са там, където отидоха и тези на нашите родители, когато ограбиха пенсионния фонд“, възмущава се Ева.

Тя бе пенсионирана със срамните 200 лева, но от миналата година получава и 500 лева допълнителна добавка, която ѝ бе дадена за заслуги от Министерството на културата. Наградата обаче е временна и ще я подпомага само до края на 2023 г. След това Найденова отново ще трябва да разчита на сина си, който се труди в чужбина точно за да е в помощ на близките си.

70-годишната естрадна звезда все още не е превъзмогнала загубата на голямата си любов Гого. Догодина се навършват 10 години, откакто певецът си отиде след тежко боледуване и месеци наред ходене по мъките, без да му бъде поставена точна диагноза. В негова памет за кръглата годишнина от кончината му Ева искала да издаде биографична книга, за която ѝ помагала тяхната приятелка и колежка Тони Димитрова, с която са изключително близки.

Солистката от "Тоника“ признава, че размишлява за смъртта и не се страхува от своя край. Дори наскоро казала на сина си, че на погребението ѝ някой ден искала да звучи нейната песен "Виновна“, която е посветена на определен период от живота ѝ, пише "Ретро".

Виж коментарите (2)

Още по темата (6917):
23.04.2024 Певицата Валя с подробности за своята "Рана"
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Бивш футболист отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов и братята му разказаха за уроците, които научаваме от бащите
си
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си
21.02.2024 Ники Урумов и група P.I.F. с ексклузивна премиера на песента "Обезумели" по музика на Димо
Още новини от Любопитни новини:
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите", което носи им...
След като уволняват Албена Михова от "Шоуто на Слави" - тя се раз...
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).