Огромен успех на Варненския драматичен театър в София

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:31 / 08.02.2016
639
Варненският драматичен театър пожъна огромен успех по време на първия си гастрол в годината на своя 95-ти рожден ден. Публиката аплодира: в Народния театър - "Кавказкият тебеширен кръг", отличен с две номинации ИКАР 2016 - за режисура на Маргарита Младенова и за водеща мъжка роля на Стоян Радев - Аркадий Чхеидзе; в Сатиричния театър - "Двама на пейката", авторски спектакъл на Милена Кънева и Христо Колев; в Младежкия театър - "Доходно място" на реж. Крис Шарков; в Перник и Дупница - "Ретро" на Пламен Марков.

Ето и някои мнения на театроведи, критици, журналисти:

Проф. Камелия Николова, театровед:

"Кавказкият тебеширен кръг" на Маргарита Младенова безспорно е най-силната интерпретация на Брехт на българската сцена напоследък и едно от най-добрите представления на този театрален сезон, а "Доходно място" на Крис Шарков добавя още нови щрихи към профила му на един от най-последователните и интересни режисьори у нас днес.

Проф. Миглена Николчина, литературовед:
"Кавказкият тебеширен кръг" е завладяващ спектакъл, изигран сърцато, с младежка енергия, неспадащо настроение и съвършена екипност. Дни по-късно не престава да звучи в мене...


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ето я новата Царица на розата 
Пацо от "Биг Брадър" готов да вземе и двете изоставени "ергенки"
Меган Маркъл се оказа най-недолюбваната знаменитост
Мариела Нейкова разкри тайните на Тибет и даде важни съвети на вс...
Тези популярни тик-токъри вече имат втора рожба
Още по-голямо щастие сполетя Неделя Щонова след Dancing Stars


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).