Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Оля Ал-Ахмед: Индонезия е спокойствие, хармония, страната на усмихнатите хора
Автор: Живко Кръстев 15:22 / 18.01.2024Коментари (0)1177
© Личен архив
Оля Ал-Ахмед в Индонезия
Индонезия е спокойствие, баланс, хармония, страната на усмихнатите и позитивни хора, страната, в която ако човек иска да намери покой от забързаното ежедневие и желае да направи равносметка за живота си, то мястото за това е Индонезия. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ международният журналист Оля Ал-Ахмед.

Поводът за посещението на Индонезия става поканата от страна на покойната вече посланичка на Индонезия в България Н.Пр. Сри Астари Расджид – голям приятел и почитател на България и българите. "Ние кацнахме в Джакарта, която ни беше като трансферен град. Столицата е един много напрягащ град и не е точно Джакарта олицетворението на Индонезия,“ отбеляза още журналистът.

Страната се състои от 17 509 острова, като някои от тях са необитаеми, сподели още Оля Ал-Ахмед. "Успях да видя няколко острова: от столицата се отправихме на остров Ява, остров Флорес със столица Лабуан Баджо, която е считана за един от красивите острови и коралови рифове. След което посетих остров Падар, остров Ринча, който е известен като царството на гигантските комодски варани, и божественото място Бали – меката на баланса, хармонията, медитацията и позитивизма.“

Индонезия е на 4-то място по население – над 260 милиона души живеят на островната държава, и е най-голямата мюсюлманска страна, но въпреки това в страната официално има 6 религии, които си живеят в абсолютен синхрон. "Индонезия е много толерантна страна по отношение на вероизповеданието и всяка общност си има своите свещени места, като никой не ги закача, дори когато чужденците желаят да се заселят в тази страна, те имат право да се заселят в Индонезия само при едно условие – да са истински вярващи, да вярват в Бог и да изповядват една от 6 религии. Индонезия също така има 350 местни езика, които са обединени в един общ индонезийски език, наречен Бахаса Индонезия,“ разказа още тя.

По думите й Бали е мястото на баланса: "Оттам човек се връща променен. Това е изумително място с необикновена аура заради богатите си история, култура, изкуствата. Това е основният остров на танците, на скулптурите, на живописта. Има множество картинни галерии, някои от които са на картини, нарисувани с кафе.“

Журналистът разказа още и за уникалната възможност да участваш в местните ритуали: "На Бали станахме свидетели на една изключително интересна церемонията "Посрещане на пълната луна“, при който се слага ориз на очите, за да виждаме по-хубавите места в света, на ушите, за да чуваме само добрите вести, на слепоочията, за да имаме само добри и позитивни мисли, защото от слепоочията тръгва позитивната мисъл, на гръкляна, за да може душата ни да бъде винаги в покой и равновесие. Индонезийците боготворят Луната, отдават й всички добри и лоши поличби и намират отговор на всички свои въпроси,“ сподели още международният журналист Оля Ал-Ахмед.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Лято 2024
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Лоша инфраструктура във Варна
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: