Оперетна гала на открита сцена "Двореца" в Балчик

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:00 / 07.08.2017
1462
На 12 август, от 21ч., на  открита сцена "Двореца" състава на Държавна опера Варна отново ще зарадва ценителите на музикалното изкуство с компилация от арии и дуети от Франц Лехар и Имре Калман, Унгарски танци № 1, 5 и 6 от Йоханес Брамс, Пицикато Полка от Йохан Щраус.

Гласовете на солистите Мария Павлова, Галина Великова, Марина Иванова, Вяра Железова, Валерий Георгиев ще се извисят под звездното небе в съботната вечер. 

На 4 август "Тримата мускетари" излязоха на открита сцена "Двореца", веднага след премиерното им за България представяне във Варна. За ролята на Д'Артанян бе ангажиран известният театрален и филмов актьор Ованес Торосян.

Брилянтната игра на състава на Държавна опера Варна предизвика възторг сред многобройната публика, дошла да зарадва духовните си сетива в края на работната седмица.

Съвместният проект на Държавна опера Варна и Културен Център "Двореца" - Балчик за театрално-оперни представления на открито, започва през 2016г, когато се реализират две представления - "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха" и "Дон Кихот". Само година по-късно, в рамките на два месеца, публиката в Балчик се наслади на четири постановки. ДКИ КЦ "Двореца", предвид засиления интерес, не само от местни жители, но и от чуждестранните посетители на белокаменния град, предвижда да разшири този проект през следващата година, с което ще обогати разнообразния си културен календар.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си
Нети публикува две непоказвани снимки и подпали социалната мрежа
Ново лице в "Тази събота и неделя" по bTV! Ще го гледаме на екран...
Как да се справим с мухъла, появил се след конденза на прозорците...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).