Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Орлин Горанов се извини в ефир и обяви за уволнения в "Последният печели"
Автор: Екип Varna24.bg 20:35 / 24.02.2021Коментари (4)2062
©
Водещият на "Последният печели" Орлин Горанов поднесе своите извинения минути преди началото на днешния брой на телевизионната игра. По-рано през деня той бе овбинен от "Б'ней Б'рит България" за антисемитски изказвания. Скандалът тръгна от въпроса от вчерашното предаване: "Кой голям шахматист има еврейски корени“. Единият от участниците отговори правилно – Боби Фишер. След това Орлин Горанов цитира антиеврейско изказване на Фишер:

“Евреите не обичат да работят. А това е едно от нещата, което евреите много мразеха в Хитлеровите концентрационни лагери.Никога не е имало газови камери. Това са глупости! Но когато отидете в лагера, там има надпис : Арбайт махт фрай. Но евреите не вярват на това. Те вярват , че вие трябва да свършите цялата работа, а те прибират печалбата. Това е проблемът с евреите."

Ето и днешното извинение от страна на певеца:

"В допълнителната информация към въпрос, свързан с шахматиста Боби Фишер, беше използван цитат от интервю на шахматиста пред унгарско радио. Изрично беше упоменато, че цитирам дфумите на шахматиста и в нито един момент не съм си позволил лсобствен коментар или трактовка, спазвайки напълно правилата за реализация на предаването.

Независимо от това екипът на Последният печели осъзнава направената грешка и неудачния начин, по който е поднесен на читателя. У зрителите остава заблудата, че по някакъв начин аз - Орлин Горанов, и предаването се асоциираме с цитата. Липсва точен завършек на темата и категорично и ясно отделяне на цитата от разговорите в студиото. Ето защо екипът на предаването и лично аз искаме да поднесем своите извинения на всички, които са се почувствали засегнати от цитираните думи на Боби Фишер, изречени преди повече от 20 години.

Бихме искали да ви уведомим, че сме санкционирали целия екип поради факта, че е засегната тази тема, а редакторският екип, който е участвал във формирането на въпроса, веднага е освободен. Бихме искали да ви уверим, че в нито един момент не сме имали друга цел освен даването на информация, свързана с въпросите в играта "Последният печели", както и че смятаме всякакви прояви за антисемитизъм, ксенофобия и насаждане на расова омраза за напълно неприемливи.

Смятаме, че всеки епизод на "Последният печели" е доказал, че едкипът на предаването се стреми само и единствено към създаване на интерес от страна на зрителите към самоусъвършенстване и натрупване на допълнителни знания, водещи до по-богата обща култура."




Още по темата: общо новини по темата: 2879
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/480 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ЧАфутите са прави:Да си ЧАфут,не трябва да работиш тежка работа.Земеделие копаене,оране на ръка-НЕ.Може само лека работа,лихварство,банкерство,алъж вериж,търговийка,МОшенгийство и подобни безвредни за здравето.Боби не си го е изсмукал от пръстите я!А някой работил ли е с еврейн та да види колко са мързеливи?Е истината боли.СОРИ!
+2
 
 
Ами тогава и на Айнщайн доста от дневниците му трябва да се изгорят, защото там какви работи пише и то не само за евреите! Да не забравяме, че и самият немски гений е с еврейски произход! И кой на кого ще се извинява не знам...а Боби е велик, ако ще да е с тунизийски произход!
0
 
 
За цитат такава драма.... та даже и уволнения.... Прочетете статията "Третият pайх се възкресява" и ще ви стане ясно...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: