Осъдиха Евгени Минчев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:02 / 21.07.2023
858
Окончателно! Темида поряза Евгени Минчев и го осъди на 350 лева за обиди към органите на реда. Това реши Софийският градски съд вчера. Лорда се превърна от жертва в нарушител. За него има санкции, но за побойниците му не!

Тричленният състав на Софийския градски съд прецени, че техните колеги от Районния са си свършили работата повече от добре и потвърди решението им.

Когато бе дадена думата на Евгени Минчев, Лорда каза, че реално от жертва се е превърнал в нарушител.

"Аз бях унижен и пребит. Полицаите ме завариха в безпомощно състояние и им казах да догонят нападателите ми. Дори не тръгнаха след тях, а започнаха да се занимават с мен. Дори не ми беше обърнато никакво внимание, че съм целият в травми, отоци, кръв и синини. Отказах да си представя документите, да, но не съм ги обидил нито веднъж!", категоричен бе Минчев пред трите съдийки. 

"Казах на полицаите - дръжте ги тези престъпници, боклуци! Така нарекох нападателите си, а не униформените. Излиза, че от жертва на тежък побой изведнъж станах нарушител", каза Лорда пред Темида, но тя сякаш вече бе решила как ще отсъди. Лорда се извини на съда, че се е стигнало дотук и помоли да бъде оправдан.

Адвокатът на Минчев Стефан Рангелов отново изтъкна довода, че срещу клиента му има съставени два акта за едно и също нарушение, което по смисъла на закона не може да се случва.

Съдът оправда ченгетата не с тяхната нескопосаност, а с факта, че има две нарушения, а не едно. Единият акт е за отказването на Минчев да си даде личната карта, а другият вече е за дребното хулиганство, което се твърди, че Минчев е извършил. Именно това, че е нарекъл полицаите боклуци, показал им е среден пръст и им е казал "фак ю", в превод "майната ви". 

Съдът отчете като смекчаващи обстоятелства две неща. Първо, че Минчев е бил пребит и е бил в шок. И второ, че още на следващия ден Лорда е изпратил писмо до шефа на Първо районно управление, в което се е извинил за недоразумението.

Също така според Темида повечето свидетели казват, че Лорда е наругал ченгетата, макар адвокатът му Рангелов да не е на това мнение. Но Темида сметна, че фактът, че е пребит, не оправдава отношението му към органите на реда.

"Ние, съдебният състав, имаме положително мнение за Вас, но обстоятелствата сочат, че сте се държали грубо, което е недопустимо и нарушава обществения ред, и не можем да го оправдаем", обърна се Темида към Евгени Минчев, след като се произнесе от уважение към него.

Когато чу "виновен", Лорда каза "извинете, че изгубих времето на държавата". Решението на Темида е окончателно и Лорда вече има в досието си присъда за хулиганство.

Припомняме, че Евгени Минчев бе нападнат от 10 човека до градинка "Кристал", което е доказано от медицинското, което си е извадил. След това идва полиция, нападателите ги няма и в доклада на ченгетата пише, че Минчев се е държал грубо с тях и затова е арестуван.

Лорда каза пред "България Днес", че не смята, че това е някакво показно, защото той не е политик или важна личност.

"Гледам си партитата и си гледам кефа и си живея живота!", казва Минчев на излизане от съдебната зала.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6918):
06.05.2024 Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор на
агнешкото
23.04.2024 Певицата Валя с подробности за своята "Рана"
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Бивш футболист отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов и братята му разказаха за уроците, които научаваме от бащите
си
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си
Още новини от Любопитни новини:
Чудесни новини за някои зодии днес
Рибар за опасната риба групер: Всеки е чувал за нея, но никой не ...
Наследникът на Илия Павлов има вече 600 млн. евро, а е само на 24...
Ето къде можете да разпънете палатката си срещу 21 лева, а бирата...
Швейцария спечели "Евровизия", докато в емблематичния конкурс цар...
Превръщането на всички кръвни групи в нулева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).