Отбелязваме Нова година по календара на маите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
14:54 / 26.07.2014
697
На 26-ти юли се отбелязва Нова година по календара на маите. Ден, в който се чества мира и единението на хората със земята и живота.

Годината на Червената слънчева Луна е втората от новия цикъл и е определена за изчистване на нашата емоционалност и духовност. Това е година за балансиране на мъжкото и женското начало и уравновесяването между външното действие и вглеждането в себе.

Маянската годината, която започва днес е от цикъл, който отваря нови кристални портали от светлина и духовна енергия.

Годината на Жълтото галактическо семе отваря Втория светлинен портал на седемгодишния цикъл (2013 г. - 2020 г.) на Новия лъч. Това е година на върховно изцеление.

Като своеобразен символ на мира, разума, щастието и единението чрез изкуство е знамето на Николай Рьорих, което се използва от хората, които искат да възродят маянската традиция.

Людмила Живкова е първата, която се опитва да въведе този празник у нас и го прави под егидата на младежкия фестивал "Знаме на мира". Мемориалният камбанен комплекс, в който всяка държава носеше своята камбана, олицетворява своеобразна душа, изразенa чрез звук и вибрация.

Нужно е да бъдем благодарни за това, че сме тук и въпреки трудностите да се опитваме да се радваме на живота, да търсим щастието дори и в дребните и ежедневни моменти, което и акцента на тази Нова година.

Източник: Дарик


Виж коментарите (5)
Още новини от Любопитни новини:
1500 лева стартов бонус от BETHUB.bg
Бунтарят срещу традициите: Историята на постмодерния танц
Мъж отиде за риба, но дори и не подозираше какъв "звяр" ще хване
Съдът глоби Нойзи, водят го принудително в зала
Една интересна родопска рецепта за вечеря
Какво ще се случи с тялото ни, ако пием само портокалов сок за 40...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).