Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Откриха две предполагаеми извънземни в Мексико
Автор: Екип Varna24.bg 10:37 / 18.09.2023Коментари (0)795
За Хайме Маусан – мексикански журналист и дългогодишен НЛО ентусиаст – това е едно от най-важните открития за човечеството. Но за световните учени тези две малки мумифицирани тела с удължени черепи и три пръста на всяка ръка са остарял и вече категорично отречен опит за заблуда.

Представянето "под звуци на фанфари“ на телата в конгреса на Мексико тази седмица отново предизвика огромна дискусия в света.

Агенция Ройтерс имаше възможността да снима отблизо телата на предполагаемите извънземни. Описват ги като "древно изглеждащи“ и с човешки характеристики – две очи, уста, две ръце и два крака. Според Маусан останките са открити през 2017 г. в Перу близо до линиите Наска.

Журналистът твърди, че има доказателства, че телата не са от този свят. В социалните мрежи и по време на излушването му в мексиканския конгрес Маусан споделя научен анализ и проучвания, според които телата са на около 1000 години и не са свързани с нито един животински вид на нашата планета.

Едно от телата се предполага, че е женско, тъй като в него били открити яйца.

"Това е най-важното нещо, което се е случвало на човечеството. Този феномен е единственото, което може да ни обедини като човечество“, казва журналистът.

В същото време уважаваният перуански антрополог Елза Томасто-Каджиджао е недоволна, че на подобни твърдения медиите продължават да обръщат внимание. "Това, което сме казвали в миналото, още важи. Но каквото и да казваме, все още има хора, които вярват в тези неща. Какво да направим?“, казва тя.

Мистерията с тестването

Според Маусан данните от ДНК анализ на останките, както и въглеродното датиране, са поръчани лично от него. В същото време обаче мексикански учен, по молба на Ройтерс, преглежда отново резултатите.

Той установява, че те показват абсолютно нормален състав за живот на Земята.

Маусан допълнително обърква твърденията – пред Ройтерс той заявява, че тестовете са извършени върху абсолютно различно трето тяло, което все още се намира в Перу, но било идентично на двете, показани пред конгреса.

"Открито е на същото място. Има абсолютно същите физически белези, същото е“, казва той пред журналистите.

Маусан определено не за първи път попада в полезрението на журналисти. В миналото негови твърдения за останки от извънземен живот биват сериозно критикувани от научния свят. През 2017 г. участва в документален филм за линиите Наска и тела, открити близо до тях. Според Маусан останките са на извънземни, а според антропологичния анализ – това са човешки мумии, които са преправени да изглеждат невероятно.

Сега Маусан разгневи перуанските власти.

Министърът на културата на Перу Лесли Уртеага зададе въпроса как тези останки въобще са напуснали страната и по случая е започнато разследване.

Резултатите от ДНК анализа са прегледани от още двама учени – Хосе де Хесус Залче Бенитез, директор на Института по здравни науки в Мексико, и Хулиета Фиеро – учен от университета в Мексико.

Според Бенитен ДНК данните "не съвпадат с абсолютно нито един документиран жив организъм на нашата планета“. За Фиеро обаче мистерията въобще не е толкова голяма.

По думите ѝ въглеродното датиране е показало, че останките от тъкани и кости в мумиите са от различни тела, а не от едно единствено. Отделно радиоактивният изотоп въглерод-14, който се абсорбира от живите организми и по-късно изчезва с времето, едва ли присъства в атмосферата на други планети, пише bTV.

"Тези резултати не показват нищо мистериозно“, казва Фиеро.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
1-ви юни - Ден на детето
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: