Павел Николов, "Мъжки кръг": Бащината енергия е като солта, създава сигурност

Автор: Живко Кръстев
Коментари (0)
13:06 / 09.02.2024
1061
Взаимоотношенията между бащата и сина са най-наранената връзка заради технологичните, политически и социално-културните промени. Постепенно момчето започва да вижда баща си през очите на майката. Това каза основателят на "Мъжки кръг“ Павел Николов в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

По думите му в съвременното ни общество се усеща силно мъжката, бащината енергия. "Това е като солта. Много от мъжете ходят непосветени в мъжество и това ги кара да са в някакъв дефицит. Мъжеството за мен е присъствие, създава някаква структура, надеждност, сигурност“, обясни Николов.

Ако дупката в душата на момчето не се запълни със здравословна мъжка енергия по здравословен начин от възрастни – бащи, чичовци, дядовци, старейшини, тя започва да се запълва с демони. "Момчето ще търси да намери къде са границите, ще иска да се докаже на някой, обаче няма на кой да се доказва. Днешното общество не иска каквото е искало от мъжете в миналото. Няма нужда да се опитваме да доказваме мъжеството и това води до един комфорт, който води до пристрастявания – наркотици, алкохол, видеоигри, жени“, поясни Павел Николов.

В съвременното общество според него мъжете изпитват хронична нужда от връзка с други мъже. "Съществува стигмата, че мъжете не се оплакват и не говорят за чувствата си. Има пространство и огромна нужда мъжете да дойдат и да говорят какво се случва в живота им. В момента, в който ние като мъже не може да се справим с тези болки – физически, емоционално, психически, духовно, емоционално, тогава ще продължаваме да сме в дефицит“, каза още Николов.

Затова той създава инициативата "Мъжки кръг“, която дава шанс на мъжете да опознаят себе си и един друг на доста по-дълбоко ниво. Това е пространство за разговори, които не водим всеки ден, а имаме силна нужда от тях, сподели той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Невролог: Хората с хипертония трябва да избягват тези храни и нап...
Защо не трябва да изхвърляме тези продукти в мивката?
Петър Дочев тръгнал за питие и се оказал за три дни в Сърбия
Лили Иванова отново показа желязната си дисциплина
Мария Игнатова сама в Гърция
Беше застрашен да бъде забравен. Днес обаче...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).