Пет неща, които българинът търси най-много в Гугъл

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:46 / 07.12.2022
568
"Колко струва 1 грам злато?", това е най-задаваният въпрос от българи в Google през 2022 г. На второ място се нарежда въпросът -"Колко струва щраусово яйце?". В топ три на въпросите на българи са били още - "Колко струва антигенен тест?", "Колко струва регистрация на кола?" и "Колко струва доларът?".

Дали заради инфлацията или ръста в електронната търговия - българите все по-често търсят цените на различни продукти онлайн. Сред интересите на нашенците за цените е било и това колко струва една крава, както и колко излиза ремонтът на банята.

В общите търсения в Google през тази година на първо място е била "Украйна", следвана от "Ергенът" и "Световното първенство по футбол".

И 2022 година измина под знака на коронавируса, а неговите превъплъщения продължаваха да ни тормозят. Вероятно затова сред най-честите търсения попадат: "колко струва антигенен тест“, "как да проверя дали съм под карантина“ и "омикрон симптоми“.

Въпреки това тема номер едно за отминаващата година, според търсените в Google термини, безспорно е войната в Украйна. Термини като "Украйна“, "Русия“, и "Путин“ са в списъка с търсения от България, а самият Владимир Путин е и най-търсената личност за последните 12 месеца.

Едва след него се нареждат местни фигури от новините като Лена Бориславова, Симона Радева, Кирил Петков, Вежди Рашидов, Слави Панайотов, а големият тенисист Джокович е едва на девето място.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Велики вторник е - ден за поука
Иван Звездев сади русенски "благи домати"
Мария Силвестър с голям гаф
Намерете квалифицирани професионалисти във Варна - Чухте ли за Co...
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens, появило се в Етиоп...
Той е легендарен тенисист, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезд...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).