Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Писателят Васил Попов: Вече се работи по продължението на "Мамник"
Автор: Благой Иванов 14:44 / 10.09.2023Коментари (0)680
© Фокус
Истинско предизвикателство е човек да напише нещо наистина грабващо. Това каза писателят Васил Попов в предаването "Сториборд“ с Благой Иванов на Радио "Фокус“. Авторът на сборника "Вълчи разкази“ и "Мамник“ представи новата си аудиопоредица "Пермафрост“, която преди дни излезе и в книжен формат, и чието действие се развива на българската база на Антарктида. 

"След "Мамник“ имах нужда да изляза от историята в Трънско и исках да напиша нещо, което е ориентирано към наука – просто исках да имам история, в която да има герои, които малко повече се занимават с наука. И така лека-полека започна да се заражда идеята за Антарктида и романът "Пермафрост". Човек, когато пише такава книга, му трябват всякакви и най-дребни детайли за постигане на автентизъм, които могат да се окажат трудни за намиране в интернет. 

Примерно излизаш от базата – трябва да знаеш човек излизайки от нашата база какво вижда пред себе си – море ли вижда, отсреща вижда ли се остров и т.н.", споделя авторът.

В "Пермафрост“ се усеща част от атмосферата на "Нещото“ на Карпентър и сериала "Ужас“ по едноименното произведение на Дан Симънс.

"Докато пишех "Пермафрост“ понеже много обичам да си пускам някаква музика за фон да ме вдъхновява, си пусках саундтрака на "Нещото“, признава Васил Попов.  

"При "Мамник“ от Трънско беше по-лесно, защото аз съм от този край и си познавам и края, вярванията, местностите. Докато при Антарктида наистина трябваше да правя страшно много проучвания. За щастие хората, които са били на базата в Антарктида, са много отзивчиви, тъй като аз постоянно се обръщах към тях за съдействие, за помощ, за консултации, за всякакви неща. Така че наистина ми помогнаха страшно много“, споделя той.

 

Васил Попов разказва още за начина на създаване на един текст. 

"Начинът и стилът на визуализация на историите са доста кинаджийски, пишейки, си представям филм – как дадената сцена се разиграва визуално. Даже сега като си чета някакви стари неща, включително "Мамник“, има някои неща, които колкото повече време минава, толкова повече искам да променям някакви неща, и въпреки това виждам колко е самата история кинематографична по някакъв начин“, разказва Попов.

Писателят призна, че романите повече го влекат.

"Там имаш наистина възможност да си разгърнеш един голям свят. Даже някои от разказите, които съм включил във "Вълчи разкази“, са толкова дълги, че са на практика новели. Осъзнавам колко е трудно човек да напише нещо наистина грабващо в няколко страници – това е истинско предизвикателство. Наскоро писах нещо, което трябваше да бъде като сценарий за късометражно филмче, сега лека-полека започва да ми се заражда идеята, че това може да прерасне в разказ, и си викам дали пък не може да стане и роман… А съм чувал и за много такива филми, които са тръгнали от идея за късометражен филм,“ разказа още Васил Попов.

Васил Попов сподели, че вече се работи по продължението на "Мамник“.

"Когато пишех книгата исках тя да си бъде завършена, но завърших с лека възможност да има продължение, тъй като не знаех дали ще има този успех, който в крайна сметка получи, и дали наистина ще имам възможност да напиша продължението. Кога точно ще стане – божа работа. Надявам се да е възможно най-бързо, но след това има един процес на редакция, пак ще излезе като първо като аудиокнига. А "Пермафрост“ първоначално си беше замислена в две части, така че и тя ще има свое продължение“, каза писателят.

От думите му става ясно, че има надежда да се случи екранизация на "Мамник“ под формата на сериал.

"Работя вече даже по сценариите на първите епизоди. Радвам се, че имаше голям интерес от страна на продуценти към "Мамник“, защото все пак е история, която ако някога се случи и наистина я видим на екран, ще е нещо, което не сме виждали“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Матури 2024 г.
Лято 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: