Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Полезни аксесоари, от които се нуждае всеки автомобил
Автор: Екип Varna24.bg 14:23 / 21.12.2022Коментари (0)944
©
Ако прекарвате много време в автомобила си, пътувайки към работа, най-вероятно ви се струва, че почти живеете в него. Или при необходимостта от пропътуване на дълги разстояния често ви се случва да ви липсват удобствата на дома, които имате ежедневно на една ръка разстояние. 

Специалистите от Sellzone напомнят на шофьорите, че съществуват много удобни интериорни и екстериорни аксесоари за коли, които да донесат на пътуването безопасност, комфорт и забавление, както за шофьора, така и за пътниците. 

Полезните допълнителни компоненти за коли са множество и може да ги откриете както във физическите, така и в онлайн магазините на достъпни цени. Тяхната цел е да създадат за вас приятно пропътуване на дълги разстояния по качествен начин. Вижте кои са най-предпочитаните модни аксесоари, предоставящи различни възможности по време на път. 

Стойка за телефон

Все по-често мобилните устройства са неизменна част от всяко пътуване – дали поради използването на навигация, пускане на музика, или проследяване на времето. Стойката за телефон ви осигурява застопоряване на смартфона в удобна позиция. Някои от моделите служат като безжично зарядно.

Авариен комплект

Този аксесоар или съвкупност от такива с полезно притежание за вашата кола, защото освен че се задължавате от закона да имате изряден комплект, вие се застраховате, че при налични неблагоприятни условия, това оборудване ще ви помогне. В него се включват сигнални пособия, които да известят на другите участници в движението вашето присъствие на пътя, пожарогасител, сигнализиращ триъгълник и аптечка за кола.

Безжичен монитор

Повечето модели са безжични и позволяват свръзването на устройството с други полезни такива – видеорегистратор, GPS система, което е изключително полезно. Картината, която предава този уред е висококачествена, което позволява да сте наясно с всичко случващо се по време на пътуването в детайли. Техният дизайн е сгъваем, което им осигурява възможност за предпазване от нарушения на външния облик и компактно съхранение.

Видеорегистратор

Този аксесоар за кола е полезен, защото записва всичко, което се случва по време на пътуване. По този начин при евентуално настъпило ПТП ще може да докажете своята невинност и виновността на другия участник в произшествието, като покажете записите на камерата. Тези записи служат като доказателство както пред органите на реда, така и пред застрахователите. Имате възможност да се възползвате от удобствата, които някои от моделите видеорегистратори позволяват, а именно записването само при засичане на движение и презаписване при изпълване на паметта. Устройствата разполагат с нощен режим, което ви позволява използването 24/7.

LED плафони

Тези диоди се водят като част от тунинга на колата и предоставят възможност за изграждане на интересен екстериор и интериор. Те са полезни, защото освен красота носят със себе си по-добра видимост, благодарение на силните им светещи диоди. Те биват различни типове, в зависимост от предназначението – за заден номер, за врата, за багажно отделение.

Седалка за куче

Ако превозвате домашните си любимци с вас на дълги разстояния в колата, ще ви бъде полезно да се снабдите със седалка, в която да поставите кучето или котката си и така да осигурите неговата безопасност чрез обвързване на аксесоара с колан. 

Анатомична облегалка за стол и седалка

Наличието на този аксесоар за кола е полезно обстоятелство, което ще ви осигури удобство по време на шофиране или возене. Благодарение на анатомичния си дизайн, допълнителната облегалка ще възприеме вашите естествени форми и ще отнеме от напрежението на гръбначния стълб, врата и кръста. Артикулът е препоръчителен за хора, притежаващи болки в кръста, дискова херния или изкривяване на гръбначния стълб. 

Очила за шофиране за денем и нощем

Понякога дългото шофиране се свързва с неприятни отблясъци както от дневните слънчеви лъчи, така и от светлините, получаващи се от нощното осветление. Благодарение на тези очила цветовете ще се пречупят по начин, по който ще създават комфорт по време на каране. Разделителната способност на стъклата е отлична и това превръща аксесоара в полезно и необходимо притежание. 

Органайзер

Този аксесоар е подходящ както за задна седалка, така и за багажник. Може да подредите в него предметите по нужда, които да ви осигурят безопасно и качествено пътуване. Може да използвате органайзера за багажника на колата и да подредите консумативите си за поддръжка на нормалната работна дейност, като течност за чистачки, резервно масло за двигателя.

Има и такива органайзери, които се закрепват за гърба на предните седалки и служат за удобство на возещите се пътници в задната част на автомобила. По този начин те могат удобно да съхраняват и използват, по време на пътуването, своите телефони, да си сложат храни и напитки.

Визьор за кола

Аксесоарът се характеризира като полезен, защото има разделителна способност на светлината и намалява отблясъците, получаващи се при налични ярки слънчеви лъчи или нощни лампи. Може да използвате за безопасност и по-комфортно виждане през деня и нощта. Прикрепя се и се сваля много лесно, с едно движение, което е основно предимство на устройството. Технологията на визьора за кола е комбинирана – повишаване на разделителната способност и пречупване на цветовете. Аксесоарът позволява комфорт на очите на шофьора по време на каране. 

Заличител за драскотини

Този аксесоар е много полезен за шофьори, чиито автомобили са нови или такива, които държат на екстериора. Предимствата на заличителя са:

- чрез него бързо и лесно ще заличите надрасквания, ожулвания и повреди, които обхващат един или повече детайли;

- отличителното и полезно действие на аксесоара е възможността му да работи добре върху всеки цвят боя. Така ще спестите средства от полиране и боядисване;

чрез прикриването на съвършенствата вашият автомобил ще изглежда луксозно и безупречно по всяко време. 

Мини дрегер за кола

Ако сте на дълъг път, употребили сте бира и се съмнявате дали не сте прекрачили законовите рамки за консумация на алкохол в промили, може да проверите това лесно, бързо и удобно. Мини дрегерът е аксесоар за кола, който ще ви покаже чрез светлинни диоди, изобразяващи зелено, жълто и червено дали е подходящо да шофирате към момента, или трябва да преустановите. Този уред може да спаси не само шофьорската ви книжка или връчването на акт, но и човешки живот – както на вас, така и на другите участници в пътната обстановка, особено ако возите деца.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: