Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Популярна веган инфлуенсърка почина от глад и изтощение
Автор: Екип Varna24.bg 22:24 / 02.08.2023Коментари (1)1025
© Инстаграм
Популярна веган инфлуенсърка, която мина на диета с екзотични плодове, умря от глад и изтощение само на 39 години, пише Mirror.

Рускинята Жана Самсонова, която се премести да живее в Югоизточна Азия, в последните пет години била на сурова веганска диета, състояща се от хранения с плодове, кълнове, слънчогледови семки, плодови смутита и сокове.

Жана е изключително популярна в социалните мрежи, където под псевдонима Жана Д`Арт, дава съвети за хранене със сурова храна на милионите си последователи. Нейни приятели са на мнение, че хранителните навици на Жана Самсонова са станали тревожни в последните години от живота й.

"Жана почина на 21 юли от инфекция, подобна на холера, изострена от цялостно изтощение на тялото от веганската диета“, обясни майка й Вера Сомсонова.

Близък приятел на Жана Самсонова разказа за срещата си с нея в Шри Ланка. "Когато я видях в Пукет, бях ужасен. Живеех един етаж над нея и всеки ден се страхувах, че ще намеря безжизненото й тяло на сутринта. Убедих я да се лекува, но не пожела да ме послуша“.

Диетата със сурова храна може да има множество ползи за здравето, включително и намаляване на теглото, подобряване на сърдечното здраве и по-нисък риск от диабет, но само ако се прави балансирано. Недостатъците на суровата диета са недостиг на калций и витамин D, които са необходими за здрави кости. Ниските нива на витамин В12 могат да доведат до анемия, увреждане на нервната система, безплодие и сърдечни проблеми.

Въпреки всички тези факти феновете на Жана Самсонова отказват да повярват, че тази диета е станала причина за смъртта й. Те твърдят, че Жана е паднала жертва на отровни химикали в плодовете, с които се е хранила.

Официалната причина за смъртта на Жана все още не е установена, тъй като семейството й се опитва да върне тялото й обратно в Русия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.08.2023 г.
0
 
 
Така. Нека сме наясно. Да си ВЕГАН и то на 100% си има правила. И който не ги спазва - УМИРА. Аз съм тотален ВЕГАН от над 20 години. Изглеждам перфектно за годините си, които вече не са никак малко. Тренирам всеки ден. Хемоглобин 147 до 157 Общ холестерол 2,8 до 3,4 Б12 980 до 1170 Кръвна захар 3,8 до 4,5 Височина 175см. Тегло 73 кг. Тази глупачка е тотално ку ку и тръгнала съвети да дава. Кулинарна глупачка. Хем е самоубийствено проста, хем ни в давате като пример, колко е опасно да си ВЕГАН. Това ме е така. Категоричен съм. Има си железни правила. Отричам преяждането с плодове. Отричам да се консумират плодове, които не съществуват в държавата, която си роден. Отричам смутита и сокове от плодове. Отричам соя, бобови растения, соево мляко, соеви кълнове, мляко от бадеми, лешници и орехи. Отричам всички заместители на месото, животинските продукти. Отричам тъпченето на всякакви ядки в огромни количества. Отричам свръх рестриктивните методи на суровоядство без никаква готвена храна. Тази е невменяема откачалка и е абсолютно нормално да умре от собствената си глупост Рускиня в екзотична държава с изключително различен климат и с изключително различни плодове и зеленчуци, нехарактерни за руските и предшественици са НЕУСВОИМИ от тялото и. То е неспособно да извлече полза от тях, тъй като е не пригодено да ги приема. Все едно ба бензиновите двигатели да сложиш дизел. Това е истината.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
ЕВРО 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: