
ЗАРЕЖДАНЕ...
Правилната температура, при която трябва да съхранявате различните храни в хладилника | ||||||
| ||||||
Ако температурата в хладилника не е правилна, храните могат да се развалят и мухлясат или пък да премъзнат. Ако пък сте препълнили хладилника с храни, той може просто да спре да работи. Плодовете и зеленчуците се съхраняват при температура между 3-7 градуса, като са поставени в подходящите отделения. Кремове, баници и торти, които са направени от бързоразвалящи се храни се съхраняват при температура около 1 градус, а тестените изделия без кремове и пълнежи – около 4-5 градуса. Месата, млякото и готвените ястия също задължително се съхраняват в хладилник. Прието е температурата на хладилника да е +5 градуса, докато на фризера е около -18 градуса. Тези градуси са най-добри за съхранение на продукти. Дори и да съхранявате правилно продуктите, ако не почиствате редовно хладилника, рискувате да се развият опасни бактерии, съветват професионалистите от gotvach.bg. Задължително го чистете редовно, а ако по рафтовете има кръв от сурово месо, веднага трябва да почистите. Суровото месо трябва да се съхранява добре опаковано, за да не бъде в контакт с други храни. |
Ако днес имаше местни избори във Варна? | ||
Аз съм гласувал/а за кмета и отново бих го подкрепил/а (78) | 26% | ![]() |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета, но бих го подкрепил/а (25) | 8% | ![]() |
Аз съм гласувал/а за кмета, но вече не бих го подкрепил/а (36) | 12% | ![]() |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета и отново не бих го подкрепил/а (156) | 53% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg