Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Президентът разпуска с волейбол на плажа в Евксиноград
Автор: Екип Varna24.bg 15:40 / 05.08.2010Коментари (0)2083
© Varna24.bg
Президент и премиер няма да се засекат и това лято в райското кътче на властта - двореца "Евксиноград". Георги Първанов и съпругата му Зорка изпревариха с една почивна смяна министър-председателя. Семейството на държавния глава пристигна в понеделник вечер и веднага е настанено в прочутото слънчево бунгало на самия живописен бряг. До него се стига с външен стъклен асансьор. В кокетната вила на плажа има вградено голямо барбекю. А гледката оттук към морето е като на Карибите. Наблизо е една от големите забележителности на "Евксиноград" - слънчевият часовник, сянката на който показва точното време. Подаръкът е от кралица Виктория на Фердинанд. По време на почивката си президентът разпуска и поддържа форма с много спортове. Той обича да играе волейбол на миниигрището до яхтеното пристанище. Или рита футбол с хората от авангарда си. Първанов не тренира само тенис на корт, който пък е голямата слабост на премиера.

Бойко Борисов се очаква да пристигне в бившите царски покои на 10 август. Министър-председателят ще бъде настанен или в мезонета на Фердинандовата къща, или в слънчевото бунгало, което ще се освободи дотогава. Два катера ще пазят по море премиера. Бойко всичко си плаща като поп, разкриха  от персонала. А и никой от хората му не си и помислял да си тръгне от министерската резиденция, без да брои пари за нощувка и храна. За премиера се носи кетъринг от две култови и сигурни заведения във Варна, които се пазят в тайна. Храната и сервизът за президентското семейство пък са от базата на НСО - "Сандрово".

В момента освен държавния глава на почивка в "Евксиноград" е кукувецът и депутат от БСП Петър Курумбашев. Той е пристигнал с цял катун хора - много деца и много баби. За ваканцията на депутати и министри сега вече е на свършване любимото Татово вино - "Врачански мискет" от сорта врачанска теменуга. Затова пък за хората на властта на плажа се лее узо и хубава бира. За тях там цвърчат на голямо барбекю кебапчета и кюфтета. 60 грама мръвка е 1,35 лв. Скоро се очаква да пристигне тук и лидерът на ДСБ Иван Костов с половинката си Елена и двете внучета. Ако Командира като вегетарианец нагъва само постни манджи, на момчетата винаги поръчва кебапче от плажното барбекю. Пред гостите на брега се реже винаги прясна салата.

В началото на лятото за един уикенд в "Евксиноград" се отбила шефката на парламента Цецка Цачева. Всъщност първата дама на НС имала среща с вицето на Бойко - Симеон Дянков. Ахмед Доган е единственият политик, който и една нощ не е спал в двореца, въпреки че предния мандат тук Министерски съвет правеше изнесени заседания. "Не лягам на по-малко от 5 звезди", отклонявал поканите Сокола след срещите на тройната коалиция в парка. За подслон той отскачал в президентския апартамент на близкия ваканционен клуб "Ривиера". В лятната резиденция от времето на дядо му Фердинанд Симеон Сакскобургготски пък обичал да нощува само в дом "Тунела". През лятото в огромния парк на двореца, който се шири на 550 декара, не може да прехвръкне и комар. Не е само заради засилената охрана, а защото персоналът редовно пръска срещу досадните набези. С пика на сезона 140 човека поддържат реда и чистотата в двореца и градините му.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лоша инфраструктура във Варна
Реформи в БДЖ
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: