Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
При покупка на кола втора ръка: За годините съдете по състоянието на педалите
Автор: Екип Varna24.bg 16:30 / 27.02.2024Коментари (0)3487
©
Броят на продажбите на употребявани автомобили, а заедно с това се увеличава и опитите за измама. Някои продавачи се опитват да продадат автомобили с проблеми на завишена цена, скривайки повреди и технически недостатъци. Един от най-често срещаните методи за измама е промяната на показанията на километража. Как може да се определи действителния пробег на набелязано за покупка превозно средство?

В някои държави превъртането на километража се счита за престъпление, но в други не е така и това често се използва при подготовката на превозни средства за продажба. Може да видите 7-годишна кола със 150 000 км, но 2 години по-рано тя да е била продадена с 200 000 км. В такива случаи действителното износване на части и ключови технически компоненти може да бъде значително, което прави покупката на такава машина непрактична.

За да проверите пробега, е най-добре да използвате цифрови услуги, предназначени да проверяват историята на автомобила. Тези услуги събират информация от различни бази данни, като благодарение на тях може да се проследи застрахователната и сервизната истории на колата, както и да се разберат изминатите километри.

Дори и най-подробните онлайн-услуги не винаги могат да гарантират пълна достоверност на информацията. Ето защо има смисъл внимателно да инспектирате колата преди покупка. Колкото повече километри измине колата, толкова повече драскотини ще има по каросерията. Това е особено забележимо на капака, предната броня и праговете. Обикновено, ако автомобилът е изминал около 100 000 км за 5 години в градски условия, тогава може да има няколко забележими следи на капака, съветва Actualno. Ако колата е напълно пребоядисана, тогава си струва да разберете защо е взето това решение. Колата може да е катастрофирала.

Можете също така да обърнете внимание на състоянието на интериора на автомобила. Обикновено след 150 000 седалките започват да се износват. Те могат да избледнеят и да загубят формата си. Воланът с кожена обвивка издържа значително по-малко. Още след изминаване на около 80 000-100 000 км върху кожата могат да се появят забележими признаци на износване.

За пробега на колата може да се съди и по състоянието на педалите. По правило те издържат около 200 000 километра, след което се износват. Следователно състоянието на педалите трябва да се разглежда много внимателно.

Реалният пробег на автомобила може да се определи по състоянието на спирачните дискове и накладки. При внимателна употреба дисковете могат да издържат приблизително 100 000 км и до този момент имат изразено износване на работните повърхности.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: