Примата на арменската опера завладя сърцата на публиката във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:46 / 15.04.2019
1965
Примата на арменската опера Хасмик Харутюнян завладя сърцата на публиката и изправи на крака всички присъстващи на концерта в Градската Художествена галерия "Борис Георгиев“. Феноменалните й изпълнения доказаха величината на арменския талант.

В компанията на варненския тенор Симеон Пилибосян и акомпанимент на AGBU Chamber orchestra Varna, дирижиран от маестро Левон Пилибосян, Хасмик Харутюнян разказа по своеобразен начин една музикална приказка на присъстващите на концерта.

Публиката реагира възторжено на класическите произведения от арменски и други световни композитори.

Събитието бе уважено от видни обществени личности, сред които почетния консул на Индонезия – Красимир Симов, представители на държавната и местната власт във Варна, председатели на неправителствени организации и представители на музикалната общественост.

Духовният пастир на Арменската апостолическа църква – дер Нъждех, прочете поздравителен адрес от Епископ Татев Агопян – Официален наместник на Негово светейшество Карекин II в България и Румъния.

Специален музикален поздрав бе отправен и от варненския пианист Арис Кешишян, който представи творба от Арно Бабаджанян.

Концертът бе организиран по повод 113-тата годишнина на Общоарменски благотворителен съюз "Парекордзаган“ и бе първото от множество събития, които ще обогатят културния живот на Варна и ще допринесат за създаване на още по-дълбоки и трайни отношения между България и Армения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
С присадени сърце и бъбрек: Българинът, покорил Килиманджаро е на...
Орлин Павлов за музиката, изкуствения интелект и мечтите
И тя оперира носа си
Катето Евро готова да издигне паметник на онзи, който я откаже от...
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...
Какво ще е времето във Варна днес?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).