Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Проф. Милко Коларов с концерт-поклон към Константин Илиев на 1 юли
Автор: Екип Varna24.bg 14:37 / 27.06.2018Коментари (0)2110
©
Почит към приноса на Константин Илиев в българската музикална култура отдават Международният музикален фестивал "Варненско лято“ 2018 и три поколения музиканти в концерт, посветен на 30 години от кончината на големия български композитор.

Проф. Милко Коларов прави поклон към своя учител в концерт на Камерен ансамбъл "Симфониета“ с хор "Бодра песен" и пианиста Ивайло Бойчев. Маестро Коларов събира на една сцена музиканти от няколко поколения в един много емоционален проект, в който ще прозвучат творби на самия Константин Илиев, на Бетовен и Бритън. Градската художествена галерия на Варна ще стане сцена на мащабния спектакъл на 1 юли от 19 часа.

Специална роля в събитието имат оркестър "Симфониета", пианистът Ивайло Бойчев и Детски хор "Бодра песен" от Шумен с диригент Деница Узунова. Под палката на проф. Милко Коларов те ще изпълнят Концерт за пиано и оркестър №1 от Бетовен и ораториално-кантатната творба Missa Brevis от Бенджамин Бритън. Акцент в концерта ще е Larghetto на Константин Илиев.

Проф. Милко Коларов – един от най-уважаваните български композитори на нашите дни - е завършил Музикалната академия в София със специалност композиция при класика проф. Панчо Владигеров и оркестрово дирижиране при проф. Константин Илиев. С богатия си опит на диригент и преподавател той основава през 2005 г. Камерен ансамбъл "Симфониета", с който участва ежегодно на фестивала "Варненско лято", изнесъл е десетки неделни концерти матинета, които вече са станали част от музикалните традиции на морската столица. Произведения на проф. Милко Коларов са изпълнявани, записвани и издавани в много страни по света – Русия, Италия, Великобритания, Германия, Австрия, Швейцария, Франция, Полша, Турция, Япония, САЩ, Южна Корея, Сингапур, Унгария, Гърция, Холандия и др.

На фестивалната сцена ще гостува и един млад изявен варненец – Ивайло Бойчев. Пианистът е завършил Музикалното училище в родния си град, продължава образованието си в Музикалната академия в София. През 2000 г. година е поканен от фондация за пианисти Тео Ливен на брега на езерото Комо в Северна Италия като един от осемте млади обещаващи пианисти от целия свят. Той има възможност да се включи в майсторските класове на такива бележити музиканти-педагози като Леон Флайшер, Дмитрий Башкиров, Фу Цонг, Уилям Наборе, Чарлз Роузън, Андреас Щайер, Клод Франк и други. Концертната кариера на Ивайло Бойчев включва редица солови и камерни изяви в България, Холандия, Италия, Кипър, Германия.

Свежа струя в концерта ще внесат младите певци от хор "Бодра песен" от Шумен с художествен ръководител и диригент Деница Узунова. Носител на осем първи награди от международни хорови конкурси в Унгария, Италия, България, Белгия и Русия,  хорът представя успешно българското певческо изкуство в цяла Европа.

Концертът матине е в неделя, 1 юли, от 11 ч.

Билети от Касата на ФКЦ. Цени на билетите от 5 лв. Билети за ученици, студенти и пенсионери – 2 лв.

Билети за събитията от програмата на ММФ "Варненско лято“ 2018: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн на www.fccvarna.bg, за "Опера в Летния театър“ - на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието.  








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Първа лига сезон 2023/24
Катастрофи в България
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: