Произведения за струнни инструменти ще звучат в концерт във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:15 / 23.07.2018
2010
Хоризонт Green Stage и Фондация Крео Култура представят концерт "Съвременна класика струнен оркестър ''AMARANTH" с диригент Страцимир Павлов.

Концертът ще се проведе на 01.08.2018 /сряда/ от 20:30 ч.

Билети могат да бъдат закупени в комплекс Horizont и на касата на Фестивален и конгресен център - Варна. Те са с цена от 15 и 25 лв.

Варна е традиционно наситен с културни прояви, особено през лятото. Това разбира се, е позитивно както за гражданите така и за гостите нa града. Голяма част от събитията са финансирани с подкрепата на местната общината и на държавата, което ги прави възможни. Интересното и различното в проекта “Green Stage" на комплекс Хоризонт е частната инициатива да се продуцират и реализират културни събития. На прекрасната сцена в сърцето на морската ни градина, за поредна година ще се представят концерти и спектакли с висока артистична стойност. Такъв е и проекта на Amaranth Strings-съвременна класика.

Amaranth Orchestra е създаден от диригента Страцимир Павлов. В него той събира млади виртуози живеещи и работещи в град Варна с идеята да се изпълняват съвременни творби на световно известни композитори и все още не до там популярни техни произведения. Голяма част от съвременната класическа музика се създава за филмовият жанр и това е причината в  програмата да са включени и някои популярни теми от обичани филми.

Концертът на 1 август се организира по идея на Биляна Рубинова и Васил Даскалов, известни с работата си в Contemporary Space и фондация Крео Култура. Селектирани са автори и произведения, които са великолепни примери за еволюцията на класическата музика в планетарен план..

В програмата присъстват композитори от Естония, Австралия, Франция, Германия, Турция, Америка, Мексико, Италия, Аржентина, България и Уелс. Повечето автори са вече живи класици, признати в музикалният свят. Арво Пярт, Карл Дженкинс, Джон Уилямс, Нино Рота, Самюел Барбър са само някои от имената в програмата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Лили Иванова приятелка с Анита Мейзер?
Бившата жена на Димитър Рачков и настояща на Евтим Милошев крие т...
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите", което носи им...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).